Pobjednik, pobjednik, Rice-A-Roni večera?  Bishops se kladio na Super Bowl
Svijet

Pobjednik, pobjednik, Rice-A-Roni večera? Bishops se kladio na Super Bowl

Osoblje CNA, 10. veljače 2024. / 06:00 ujutro

Tradicija je da katolički biskupi iz dvaju gradova šalju momčadi na Super Bowl kako bi se prijateljski okladili prije velike utakmice.

Uz povratak Kansas City Chiefsa na njihov četvrti Super Bowl u pet godina i San Francisco 49ers koji se prvi put pojavljuju od 2020., Diocese of Kansas City-St. Joseph Biskup James Johnston i nadbiskup San Francisca Salvatore Cordileone u petak su se prijateljski okladili na “EWTN News in Depth” s Montse Alvarado.

“Mislim da imamo dobrog. A nadbiskup i ja smo se složili da će to biti dvodijelno ako izgubimo,” rekao je Johnston.

“Ako Kansas City Chiefs izgube, što je vrlo malo vjerojatno, ali ako bismo trebali, poslat ću nadbiskupu Cordileoneu poklon paket iz našeg Američkog muzeja jazza. Poznati smo ne samo po roštilju nego i po jazzu. I koliko sam shvatio, nadbiskup voli jazz,” rekao je Johnston.

“A ovo je drugi dio. Složili smo se podržati centar za skrb o trudnoći po izboru pobjednice u svakoj biskupiji kako bismo se mogli usredotočiti na važnost dara ljudskog života,” rekao je Johnston.

Cordileone je rekao da “želimo održati našu ljubav prema majci i djetetu, prema ženama u ovim kriznim trudnoćama i vrlo teškim stanjima”, istaknuvši da “svaka od naših biskupija ima doseg”.

“Tako da nismo odlučili o iznosu. Nekako mislim da bi to moglo biti određeno konačnim rezultatom, ali dvostruko se veselim pobjedi 49ersa kao cjeloživotni obožavatelj jazza i nisam prikladnije mjesto za muzej jazza,” rekao je Cordileone.

Cordileone je dodao da drugi dio oklade uključuje nešto po čemu je San Francisco “poznat”.

“Međutim, u tom malo vjerojatnom slučaju da moram dati biskupu Johnstonu drugi dio dara… San Francisco je poznat po mnogim zabavnim stvarima, a jedna od njih je Rice-A-Roni. Tako da će mu biti poklonjena kutija Rice-A-Ronija,” rekao je.

Rice-A-Roni, mješavinu riže i tjestenine, stvorila je jedna kalifornijska tvrtka, a bila je poznata po svojoj reklami sa žičarama San Francisca i zaraznim džinglom.

Ovogodišnji Super Bowl predstavlja nekoliko igrača koji su javno govorili o svojoj kršćanskoj vjeri. Jedan od najotvorenijih je Chiefs kicker Harrison Butkerkoji je pogodio pobjednički field goal na prošlogodišnjem Super Bowlu.

Johnston je u intervjuu govorio o napadačevoj katoličkoj vjeri.

“Pa, Harrison je ono što ovih dana često nazivamo misionarskim učenikom, po mom mišljenju. Ozbiljno shvaća svoju vjeru i nastoji je živjeti i ne oklijeva druge pokušati dovesti do Isusove dobre vijesti”, rekao je.

Johnston je primijetio da Butker koristi svoju platformu “na prekrasan način” ne samo dijeleći vjeru nego i kako živjeti kao “katolički čovjek”.

“Dakle, napravio je sjajan posao s tim”, rekao je.

Chiefsi su pobijedili 49erse u tijesnoj utakmici 31-20 2020. tijekom Super Bowla LIV, ali Cordileone je rekao da je njegova momčad “spremna za povratak”.

“Oh, ima puno energije. Spremni smo za povratak. Ovo je tim za povratak. Imali su briljantne pobjede u zaostatku, a mi smo se ovog puta spremni vratiti,” rekao je.

Oba su biskupa upitana postoji li određeni svetac za kojeg se mole da pomogne njihovu timu.

Johnston je rekao da će se obratiti svetom Josipu, imenjaku njegove biskupije.

“Jednostavno mislim da ne možete pogriješiti sa svetim Josipom, koji je zaštitnik sveopće Crkve, zaštitnik Svete obitelji i naših zaštitnika. Dakle, idemo sa svetim Josipom”, rekao je.

Cordileone je ukazao na imenjaka svoje nadbiskupije, svetog Franju Asiškog, zaštitnika mira.

“Molimo se za mir, dobar sportski duh i da kroz sport možemo izgraditi više dobre volje i jedinstva u svijetu”, rekao je.

Timovi će se sučeliti na stadionu Allegiant u Las Vegasu u nedjelju u 18:30 EST.

Joe Bukuras

Josip Bukuras novinar je Katoličke novinske agencije. Joe ima prethodno iskustvo rada u državnoj i saveznoj vladi, u neprofitnim organizacijama i katoličkom obrazovanju. Pridonio je nizu publikacija, a njegovo izvješćivanje citirali su vodeći izvori vijesti, uključujući New York Times i Washington Post. Diplomirao je političke znanosti na Katoličkom sveučilištu u Americi. Nalazi se izvan područja Bostona.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Pasionističke pokrajine okreću se sunčevoj energiji za službu energije i brigu za stvoreno

Katoličke vijesti

Nigerija: Sestre milosrdnice služe žrtvama trgovine ljudima

Katoličke vijesti

Četvrto stoljeće “Majke Crkve” – Vatikanske vijesti

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti