Papin liturgijski raspored uključuje kanonizaciju argentinskih blaženika
Papa

Papin liturgijski raspored uključuje kanonizaciju argentinskih blaženika

Prefektura Papinske kuće objavljuje raspored liturgijskih slavlja pape Franje za siječanj i veljaču, koji uključuje proglašenje svetom blažene Marije Antonije od svetog Josepha de Paz y Figueroa, rođene u današnjoj Argentini.

Autor: Christopher Wells

Papa Franjo trebao bi 11. veljače, šeste nedjelje kroz godinu, proglasiti svetom argentinsku kolegicu, blaženu Mariju Antoniju od Svetog Josipa de Paz y Figueroa u bazilici Svetog Petra.

Blažena Marija Antonija od svetog Josipa provela je velik dio svog života promičući povlačenja u ignacijanskoj tradiciji nakon protjerivanja isusovaca iz Španjolske u drugoj polovici 18.th stoljeća. Papa Franjo ju je proglasio blaženom u kolovozu 2016. godine.

Kanonizacija blažene Marije Antonije dio je gustog rasporeda liturgijskih događaja za Papu u sljedećih nekoliko tjedana.

Liturgije od siječnja do veljače

Na treću nedjelju kroz godinu, 21. siječnja, Sveti će Otac slaviti svetu misu na spomen Nedjelje Božje riječi – svetkovine koju je papa Franjo ustanovio 2019. godine.

Kasnije tog tjedna, 25. siječnja, papa Franjo će slaviti drugu Večernju za svetkovinu obraćenja svetog Pavla kako bi označio završetak Tjedna molitve za jedinstvo kršćana.

Ovogodišnji Molitveni tjedan poziva kršćane na razmišljanje o biblijskom tekstu: “Ljubi Gospodina, Boga svojega… i bližnjega svoga kao samoga sebe.” (Luka 10,27).

Papa Franjo predvodit će 2. veljače svetu misu u Bazilici svetog Petra na svetkovinu Prikazanja Gospodinova. Blagdan se također obilježava kao 28th Svjetskog dana posvećenog života, a na papinskoj liturgiji sudjeluju članovi Zavoda posvećenog života i Družbi apostolskog života.

Konačno, planirano je da Sveti Otac ponovno sudjeluje u obredima za Pepelnicu na Aventinu u Rimu.

Nastavit će tradiciju, koju je obnovio papa sv. Ivan XXIII., obilježavanja otvaranja korizme u bazilici Santa Sabina.

Liturgija počinje u crkvi Sant’Anselmo, gdje se lokalna zajednica okuplja prije svečane pokorničke procesije do tradicionalne postaje crkve Santa Sabina, gdje će se služiti misa s blagoslovom i polaganjem pepela.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Venecija čeka papu Franju – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo posjetit će Venecijansko umjetničko bijenale u travnju – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa otvorio vatikansku pravosudnu godinu: Provođenje pravde zahtijeva vrlinu hrabrosti – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti