Papin apel na općoj audijenciji
Biskupska konferencija BiH

Papin apel na općoj audijenciji

Uz blagdan Presvetog Srca Isusova koji se slavi ovog mjeseca lipnja papa Franjo je u srijedu, 5. lipnja najavio dokument u kojem će biti sabrana razmišljanja o učiteljskim tekstovima i dugoj povijesti štovanja Presvetog Srca Isusova.


Vatikan, 

Sri, 05. Lip. 2024.

Papin apel na općoj audijenciji

Izvor: Vatican Media / Arhivska fotografija

Uz blagdan Presvetog Srca Isusova koji se slavi ovog mjeseca lipnja papa Franjo je u srijedu, 5. lipnja najavio dokument u kojem će biti sabrana razmišljanja o učiteljskim tekstovima i dugoj povijesti štovanja Presvetog Srca Isusova, piše IKA.

U mjesecu smo posvećenom Presvetome Srcu. Dana 27. prosinca prošle godine obilježena je 350. obljetnica prvog očitovanja Presvetog Srca Isusova svetoj Margariti Mariji Alacoque. Tom je prigodom započelo razdoblje slavljâ koje će završiti 27. lipnja sljedeće godine. Zato sam sretan što mogu pripremiti dokument u kojem će biti sabrana dragocjena razmišljanja o prethodnim učiteljskim tekstovima i dugoj povijesti koja seže sve do Svetoga pisma, kako bih čitavoj Crkvi iznova danas predložio to štovanje puno duhovne ljepote. Mislim da će biti veoma korisno za nas razmišljati o raznim vidovima Gospodinove ljubavi koji mogu osvijetliti put crkvene obnove; ali ujedno govore nešto značajno svijetu koji kao da je izgubio srce. Molim vas da me pratite molitvom, u ovom vremenu priprave, s nakanom da se taj dokument objavi u rujnu ove godine, rekao je Papa u apelu na kraju redovne opće audijencije srijedom. (kta/ika)

Grb i geslo biskupa Ive Martinovića

Požega
Sri, 05. Lip. 2024.

Grb i geslo biskupa Ive Martinovića

Ususret biskupskom ređenju imenovanog požeškog biskupa Ive Martinovića koje će biti u subotu, 8. lipnja 2024. u požeškoj katedrali, objavljeno je tumačenje njegova biskupskog grba i gesla

Preminula majka s. Darije Kovačić

Kotor Varoš
Sri, 05. Lip. 2024.

Preminula majka s. Darije Kovačić

Posljednji ispraćaj pokojne Jele biti će u četvrtak, 6. lipnja 2024. u 14 sati na Rokovom groblju, Podbrđe, Kotor Varoš

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo poduzetnicima: Nije dovoljno samo malo filantropije; primite odbačene osobe i mlade

Katoličke vijesti

​​​​​​​Družba Isusova pokrenula međunarodnu studijsku mrežu „Alfred Delp“

Katoličke vijesti

Župa sv. Ante Padovanskog u Lukavcu proslavila patron

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti