Papa zbog pogibije radnika na gradilištu apelirao za sigurnost na radnom mjestu
Biskupska konferencija

Papa zbog pogibije radnika na gradilištu apelirao za sigurnost na radnom mjestu

Papa Franjo uputio je u subotu 17. veljače 2024. brzojav sućuti firentinskom nadbiskupu i metropolitu Giuseppeu Betoriju, nakon što su u petak na gradilištu trgovačkog centra u Firenci smrtno stradali radnici, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice, prenosi IKA.

„Čuvši za tragični incident na gradilištu trgovačkog centra koji se dogodio jučer ujutro u Firenci, u kojem je nekoliko radnika poginulo, a drugi su ozlijeđeni, Sveti Otac zadužuje Vašu Eminenciju da izrazi obiteljima žrtava osjećaje blizine i sućuti zajedno sa svojim živim učešćem u boli cijeloga građanstva“, piše u brzojavu koji je potpisao državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin.

Također se ističe da papa Franjo iznova apelira za sigurnost na radnim mjestima, nadajući se većoj predanosti odgovornih za zaštitu radnika.

Sveti Otac ujedno je zahvalio uključenima u spašavanje te poručio da se očinski moli i svima šalje apostolski blagoslov kao znak duhovne blizine.

Nesreća se dogodila kada se na gradilištu srušio jedan od pilona. Četvorica radnika su poginula, a trojica su ozlijeđena, javlja Vatican News. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Zagreb: Održan Forum o partnerstvu uz nazočnost devet nacionalnih Caritasa

Katoličke vijesti

Papa se susreo s članovima talijanske organizacije koja pomaže rad i djelovanje sirotišta u Ruandi

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić i biskup Palić o upravo završenom zasjedanju Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti