Papa zbog bronhitisa nije mogao pročitati govor
Biskupska konferencija BiH

Papa zbog bronhitisa nije mogao pročitati govor

Tijekom susreta sa sudionicima simpozija „Université des Communicants en Église“, koji organizira Francuska biskupska konferencija, u petak, 12. siječnja 2024. u Apostolskoj palači papa Franjo ispričao se što zbog bronhitisa ne može pročitati pripremljeni govor.

„Htio bih pročitati cijeli govor, ali imam problem, imam malo bronhitis i ne mogu dobro govoriti“, rekao je Papa, ispričavši se i zahvalivši na razumijevanju. Pripremljeni govor je u pisanom obliku podijeljen sudionicima audijencije.

Bila je to treća Papina audijencija u petak. Tijekom prve dvije Sveti Otac je čitao govore, premda pomalo umornim glasom, prenosi AgenziaSIR.

Zbog akutnog bronhitisa u studenome 2023. Papa je na savjet liječnika otkazao putovanje u Dubai početkom prosinca na samit COP28 o klimi.

Sveti Otac je, u razgovoru za meksičku televiziju N+ sredinom prosinca priznao krhkost svoga zdravlja, ali i umirio govoreći o svome stanju, no pozvavši na molitvu za njegovo zdravlje.

„Potrebno mi je da se pomolite za moje zdravlje“, jer „starost ne dolazi sama“, „ne šminka se, predstavlja se kakva jest“. S druge strane, „moramo znati prihvatiti darove starosti“ i „da se, iz druge perspektive, može činiti mnogo dobra“. „Ponekad mi kažu da sam nepromišljen jer želim raditi stvari i kretati se.“ To je znak da sam „prilično dobro“, rekao je u prosincu u intervjuu Sveti Otac. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo: Kritika blagoslivljanja homoseksualaca je licemjerje

Katoličke vijesti

​​​​​​​Biskupi Biskupske konferencije BiH darovali Svetom Ocu dva sveska “Hrvatske enciklopedije Bosne i Hercegovine”

Katoličke vijesti

Hrvatski sabor: Sastanak o obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti