Papa primio biskupe iz talijanske regije Umbrije te ih potaknuo da budu blizu Božjem narodu
Biskupska konferencija

Papa primio biskupe iz talijanske regije Umbrije te ih potaknuo da budu blizu Božjem narodu

Papa je primio umbrijske biskupe u okviru njihova pohoda ad limina, izvijestio je Vatican News. Bio je to spontan, srdačan i bratski razgovor koji je trajao oko dva sata, tijekom kojega je svaki biskup govorio o situaciji u svojoj mjesnoj Crkvi, ističući kritična pitanja kao i uspjehe. Predsjednik Umbrijske biskupske konferencije monsinjor Boccardo: „Vraćamo se kući utješeni njegovom riječju i njegovom očinskom blizinom”

Susret sa Svetim Ocem bio je – mogu to reći bez oklijevanja – dar milosti, za naš narod, za našu službu, ali to je dar koji će se sigurno kao blagoslov prenijeti na naše biskupije – rekao je nadbiskup Renato Boccardo, predsjednik Biskupske konferencije Umbrije, govoreći za Vatican News o razgovoru pape Franje s biskupima te regije tijekom njihovoga pohoda ad limina jutros, 18. ožujka. Gotovo dva sata susreta tijekom kojega je Papa – napomenuo je nadbiskup – potaknuo biskupe da slobodno govore i kažu ono što žele podijeliti. Tako je svaki biskup opisao situaciju u svojoj zajednici, tražeći također od Pape neke konkretne naznake kako postupati u naviještanju evanđelja.

Četiri “blizine”

Među Papinim su preporukama biskupima takozvane “četiri blizine” koje biskup mora poštovati; one koje papa Franjo preporučuje svim prelatima koje susreće: blizina Bogu jer biskup treba prije svega biti čovjek molitve; blizina s braćom u episkopatu; blizina sa svećenicima – rekao je Sveti Otac napominjući pritom da biskup mora biti otac i brat svakom svećeniku, dragocjenim suradnicima biskupske službe. I na kraju, ali ne i manje važno – napomenuo je nadbiskup Boccardo – blizina s Božjim narodom. Papa je podsjetio kako je sveti Pavao, govoreći svom učeniku Timoteju, spominjao vjeru koju je primio od svoje majke i bake. Vjeru smo primili od kršćanskog naroda, od naših obitelji i stoga im moramo jamčiti svoju blizinu – istaknuo je papa Franjo te, pozdravljajući biskupe, nije zaboravio uputiti svećenicima izraze svoje naklonosti, svoju blizinu i zahvalu za njihovu predanost u ‘svakodnevnoj službi’. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Bolesničko je pomazanje znak liječenja, a ne dolaska pogrebnika

Katoličke vijesti

Među francuskim katolicima jača euroskepticizam

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić primio novog vojnog muftiju Hadžića

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti