Papa poziva “Nove horizonte” da čuvaju svoju karizmu
Papa

Papa poziva “Nove horizonte” da čuvaju svoju karizmu

Papa Franjo šalje video čestitku Chiari Amirante dok Pokret New Horizons slavi svoju 30. obljetnicu i potiče svoje članove da čuvaju svoju karizmu za buduće generacije.

S. Francine-Marie Cooper, ISSM

Papa Franjo uputio je videoporuku osnivačici i predsjednici Pokreta Novi horizonti Chiari Amirante te članovima pokreta.

“Pozdravljam prije svega Chiaru, koju je Gospodin izabrao da nosi ovaj Pokret, ovaj dah Duha koji je probudio tolike savjesti”, rekao je Papa.

I nastavio poznatim tonom: “Pa tebi za tvoj 30. rođendan lijepa torta! Sretan rođendan!”

Karizmu treba čuvati!

Sveti Otac je u svojoj poruci govorio o potrebi očuvanja karizme Novog obzorja. “Kad god se neki pokret razvije, postoji opasnost da se karizma razvodni i izgubi snagu koju je imala na početku”, upozorio je.

Potaknuo je utemeljiteljicu i suradnike da ne izgube iz vida karizmu i da čuvaju ono što im je Gospodin po utemeljitelju darovao.

Sveti je Otac ponudio dva temeljna načina očuvanja karizme: “molitva – bez molitve se ne može ići naprijed – i hrabrost – nemojte izgubiti tu smjelost, tu hrabrost da to nosite naprijed”, rekao je.

Sve karizme moraju proći kroz Križ Gospodnji

Papa Franjo je uvjerio članove pokreta da kada se karizma razvije, “gotovo uvijek postoje trenuci nerazumijevanja, mračni trenuci, čak i od strane Crkve”.

Podsjetio je kako je i Družba Isusova bila potisnuta. “Ponekad ima teških trenutaka; sve karizme moraju proći kroz križ Gospodnji, prije ili kasnije”, rekao je Papa.

Papa je pozvao zajednicu da ostane vjerna karizmi, ali i da se drži onoga što Crkva može tražiti od zajednice, smjernica koje može dati kako bi pomogla njezinu rastu.

Razumijevanje karizme

Sveti je Otac priznao da već godinama poznaje karizmu pokreta, ali da ju je istinski razumio tek nakon posjeta zajednici.

“Za mene je to bilo poput pomazanja karizme: vidjeti vas sve povezane s utemeljiteljem i sa željom da idete naprijed s Crkvom”, dodao je.

Papa je pohvalio Pokret New Horizons za njegova nastojanja da bude blizak “siromasnima, marginaliziranima i onima koje društvo ostavlja po strani”.

“Jako cijenim kada izađete na ulicu i izvedete mlade ljude izgubljene u iluziji života i date im razlog za život, razlog za rast”, rekao je.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Jubilarna godina prilika za otpis vanjskog duga

Katoličke vijesti

Papa: mir zahtijeva poznavanje drugih, slušanje i intelektualnu fleksibilnost

Katoličke vijesti

Objavljeni logotipi i moto Papinog posjeta Aziji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti