Papa osudio napad na slovačkog premijera
Papa

Papa osudio napad na slovačkog premijera

Papa Franjo uputio je telegram slovačkoj predsjednici Zuzani Čaputovoj u kojoj izražava tugu i osudu zbog napada na premijera Roberta Fica, moli za njegovo ozdravljenje i izražava solidarnost sa slovačkim narodom.

Autor: Francesca Merlo

Papa Franjo poslao je u subotu brzojav predsjednici Slovačke Republike Zuzani Čaputovoj u kojem izražava tugu i osudu zbog nedavnog napada na premijera Roberta Fica.

U telegramu koji je podijelio slovačko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici, papa Franjo piše: “S tugom sam saznao tužnu vijest o napadu na premijera Slovačke Republike, Njegovu Ekselenciju g. Roberta Fica, jučer u Handlova, gdje je održana sjednica Vlade.”

Osuđujući incident, Papa je nastavio: “Osuđujem ovaj podli i nasilni čin i uvjeravam da se molim Gospodinu za brzo ozdravljenje i oporavak premijera.”

Papa Franjo također je izrazio svoju solidarnost s cijelim slovačkim narodom, ističući svoju blizinu svakom čovjeku u ovom trenutku kušnje, prije nego što je izmolio „blagoslov Svevišnjeg nad vama kako bi jedinstvo i mir zavladali u vašoj zemlji“.

Napad

Slovački premijer Robert Fico upucan je više puta nakon političkog događaja u srijedu poslijepodne.

U četvrtak je bolnički dužnosnik izvijestio da je Fico u ozbiljnom, ali stabilnom stanju i da je zadržan na intenzivnoj njezi nakon petosatne operacije.

Slovačke vlasti optužile su čovjeka za pokušaj ubojstva populističkog premijera, navodeći da je osumnjičeni djelovao sam u onome što je opisano kao politički motivirani napad.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Ekonomskom forumu u Davosu: Razvoj treba moralni kompas – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo susreo se s predsjednikom Tanzanije – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa na audijenciji: Pravedni i pošteni naći će život i čast

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti