Papa: Nikada ne dopustite da djeca prestanu biti djeca!  – Vatikanske vijesti
Papa

Papa: Nikada ne dopustite da djeca prestanu biti djeca! – Vatikanske vijesti

Papa Franjo pohvaljuje Real Club de Tenis na njegovoj 125. obljetnici, ističući tenis kao sredstvo osobnog rasta kroz igru ​​punu poštovanja i pozivajući klub da prioritet stavi na cjeloviti razvoj djece.

Autor: Francesca Merlo

Papa Franjo je u ponedjeljak ujutro pozdravio članove španjolskog “Real Club de Tenis” dok su slavili 125. obljetnicu svog osnutka kao sportskog kluba. “Drago mi je”, rekao je Papa u svom govoru, “što mogu još jednom naglasiti mogućnosti koje sport nudi za rast svake osobe i društva”.

Govoreći posebno o njihovom sportu, papa Franjo je istaknuo da tenis nije timski sport, te da stoga “predstavlja zanimljiv aspekt za naše razmatranje”.

“Čini se da je izazov između igrača uglavnom povezan sa željom da se nadvlada protivnik”, primijetio je Papa. No, nastavio je, kroz povijest kluba jasno je da je on zapravo “izraz otvorenosti osnivača za dobro što može doći izvana i za dijalog s drugim kulturama, što im je omogućilo stvaranje novih stvarnosti” .

Papa Franjo je dalje primijetio da u tenisu, baš kao iu životu, “ne možemo uvijek pobjeđivati”, ali da će to biti izazov koji obogaćuje ako, igrajući pristojno i u skladu s pravilima, “učimo da to nije borba nego dijalog koji uključuje naš trud i omogućuje nam da se poboljšamo”.

“Na igralištu, kao i na polju egzistencije, ponekad se osjećamo sami, ponekad nas podržavaju oni koji s nama igraju ovu igru ​​života. Ali, čak i kada igramo ‘sami’, uvijek smo u prisustvu Gospodine koji nas uči što znači poštovanje, razumijevanje i potreba za stalnom komunikacijom s drugim“.

Završavajući svoj govor, papa Franjo je istaknuo veliki posao koji je tim obavio u obučavanju međunarodnih igrača. “Veliki je to izazov, ali kada radimo s ovom djecom, koja sanjaju o izvrsnoj sportskoj budućnosti, zahtjevi treninga ne mogu prevladati nad njihovim cjelovitim rastom; nema ništa važnije od tog ljudskog i duhovnog razvoja.” Stoga, zaključio je, “brinite se o djeci, onoj koja mogu imati koristi od vrijednosti sporta u složenim društvenim okruženjima, ali i onoj koja bi mogla uspjeti na natjecanjima visoke razine. Neka ne prestanu biti djeca!”

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa u Regina Coeli potiče rast u prijateljstvu s Gospodinom – Vatican News

Katoličke vijesti

Dan planeta Zemlje: Papa Franjo poziva na odgovornost za naš zajednički dom – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa potvrđuje biskupa Asiza kao poglavara ekonomije Francesca

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti