Papa na Angelu Gospodnjem: ‘U kušnjama i ‘olujama’ prianjam li uz Krista?’  – Vatikanske vijesti
Papa

Papa na Angelu Gospodnjem: ‘U kušnjama i ‘olujama’ prianjam li uz Krista?’ – Vatikanske vijesti

Tijekom svog nedjeljnog Angelusa papa Franjo poziva vjernike da se usred svake neizvjesnosti i straha neustrašivo približe Kristu koji će uvijek smiriti oluju.

Od Deborah Castellano Lubov

Čak i usred nemira i nevolje, trebamo se prepustiti Gospodinu, uvijek se uzdajući u Njega…

Ovo je bila utješna poruka koju je papa Franjo uputio vjernicima tjedno obraćanje Angelusa u nedjelju.

Govoreći pred tisućama hodočasnika okupljenih na Trgu svetog Petra u podne, Sveti se Otac osvrnuo na današnje evanđelje po Marku, koje pripovijeda o tome kada su Isus i učenici bili u čamcu na Tiberijadskom jezeru, a učenici bili prestravljeni, dok je Isus spavao, kad je iznenadna i jaka oluja zaprijetila, ili se tako činilo, potonućem čamca.

Uzdati se u Gospodina usred nemira

Naposljetku, Gospodin je držao cijelu situaciju pod kontrolom i naučio ih je lekciju o povjerenju u Njega.

Čak i ako se činilo “da ih je Isus želio iskušati” i njihovu vjeru, Papa je primijetio da u konačnici iz ovog iskustva izlaze svjesniji Isusove moći i Njegove prisutnosti među njima.

Stoga ih zastrašujuća epizoda, pojasnio je Sveti Otac, čini snažnijima i spremnijima suočiti se s drugim preprekama i poteškoćama, uključujući i strah da se odvaže naviještati Evanđelje. Pitajući zašto je Gospodin to učinio, Papa je rekao da je ta epizoda ojačala njihovu vjeru i učinila ih hrabrijima.

“Nadvladavši ovu kušnju s Njim”, primijetio je Papa, “znali bi se suočiti s mnogima drugima, sve do križa i mučeništva, da donesu Evanđelje svim narodima”.

Odnosi se na nas

Isto tako, sugerirao je Sveti Otac, Isus čini isto s nama.

Posebno u Euharistiji, istaknuo je, Krist nas okuplja oko sebe, daje nam svoju Riječ i hrani nas svojim Tijelom i svojom Krvlju.

Tim iskustvom, rekao je Papa, Gospodin nas “poziva da zaplovimo, da prenesemo sve što smo čuli i da ono što smo primili podijelimo sa svima, u svakodnevnom životu”, i to “čak i kada je teško”.

Gospodin nas, primijetio je, ne štedi od teških vremena, ali nam, ne napuštajući nas, pomaže da ih suočimo.

Tako je predložio da ih i mi pobjeđujemo uz njegovu pomoć, učeći sve više i više prianjati uz Njega i pouzdati se u Njegovu snagu, koja daleko nadilazi naše sposobnosti.”

Ovo prepuštanje Isusu, također je sugerirao, omogućuje nam “prevladati nesigurnosti i oklijevanja” i radije, “s hrabrošću i veličinom srca”, reći svima “da je Kraljevstvo nebesko prisutno, ovdje, i da je s Isusom uz nas , možemo učiniti da raste zajedno, izvan svih prepreka.”

Moja stalna pomoć usred svake oluje

S obzirom na to, Papa je pozvao vjernike da si postave neka pitanja.

“U vremenima kušnje,” razmišljao je, “mogu li se sjetiti vremena kada sam iskusio, u svom životu, prisutnost i pomoć Gospodina?”

„Kada dođe oluja,“ nastavio je, „da li da me obuzme nemir ili se privijam uz Njega, da nađem smiraj i mir, u molitvi, šutnji, slušanju Riječi, klanjanju i bratskom dijeljenju vjere. ?”

Papa Franjo zaključio je zamolivši da nam Djevica Marija, koja je ponizno i ​​hrabro prihvatila Božju volju, u teškim trenucima podari spokoj napuštenosti u Njemu.

***

Klik ovdje da pročitate cijeli tekst papinog obraćanja Angelus na vatikanskoj web stranici.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa veleposlanicima: Uvijek nastojte biti mirotvorci

Katoličke vijesti

Papa poziva brazilskog nadbiskupa na solidarnost zbog poplava

Katoličke vijesti

Papa poziva švicarske gardiste da njeguju život u zajednici – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti