Papa: Mudrost srca za ponovno otkrivanje ljudske komunikacije
Biskupska konferencija BiH

Papa: Mudrost srca za ponovno otkrivanje ljudske komunikacije

Pozdravljajući vjernike nakon molitve Kraljice neba Papa je spomenuo današnji Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koji je posvećen umjetnoj inteligenciji. Potom je majkama uputio najljepše želje povodom proslave Majčinoga dana, spominjući se sa zahvalnošću i onih koje su otišle u nebo, piše Vatican News.

U današnje je vrijeme važno ostvariti “potpuno ljudsku komunikaciju”. Potaknuo je papa Franjo pozdravljajući, nakon molitve Kraljice neba, okupljene na Trgu svetoga Petra, podsjećajući da se danas obilježava Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija o temi ‘Umjetna inteligencija i mudrost srca’.

Samo vraćanjem mudrosti srca možemo tumačiti probleme našeg vremena i ponovno otkriti put do potpuno ljudske komunikacije. Zahvaljujemo svim djelatnicima u komunikacijama na njihovom radu!

Majčin dan

Papa je potom uputio najbolje želje majkama u brojnim zemljama u kojima se danas slavi Majčin dan, misleći na njih sa zahvalnošću, te potičući na molitvu za majke koje su otišle u nebo. Pritom je vjernike okupljene na Trgu svetoga Petra potaknuo na pljesak za sve njih.

Izložba ‘Changes’

Na kraju, rimski je biskup zahvalio organizatorima izložbe fotografija pod naslovom “Promjene” (‘Changes’), postavljene ispod kolonade na Trgu svetoga Petra. Riječ je o izložbi u kojoj fotografi iz cijelog svijeta prikazuju ljepotu našega zajedničkog doma, dara Stvoritelja, koji smo pozvani čuvati – objasnio je Papa pozivajući sve da posjete izložbu. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

VIDEO: HRT najavio Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Katoličke vijesti

U Bijelom Polju upriličen međuprovincijski seminar za kandidatice Školskih sestara franjevki

Katoličke vijesti

Katolički školski centar u Zenici proslavio svoj Dan

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti