Papa moli za žrtve “kukavičkog terorističkog napada” u Moskvi
Biskupska konferencija

Papa moli za žrtve “kukavičkog terorističkog napada” u Moskvi

Tijekom molitve ‘Anđeo Gospodnji’ – na samom kraju liturgije Nedjelje Cvjetnice – papa Franjo je, 24. ožujka 2024. izrazio svoju žalost zbog teškog i tragičnog napada u Rusiji, tražeći obraćenje srca onih koji planiraju, organiziraju i provode ova neljudska djela koja vrijeđaju Boga. Također, Sveti Otac je rekao da moli za one koji pate zbog rata, u Ukrajini i Gazi, te se spomenuo i dvoje mirotvoraca ubijenih u Kolumbiji

Kako je rekao na samom kraju, Papa moli za žrtve “kukavičkog terorističkog napada” u Rusiji. Time je izrazio svoju tugu zbog onoga što se dogodilo prije dva dana u gradu Krasnogorsku, u kojemu je ubijeno više od 130 osoba te zamolio Gospodina da „primi žrtve, utješi njihove obitelji i obrati srca onih koji planiraju, organiziraju i provode ovakve neljudske čine čime vrijeđaju Boga, a koji je zapovjedio: ‘Ne ubij'”.

Svoje je misli Papa usmjerio također prema južnoameričkoj Kolumbiji u Mirovnu zajednicu ‘San José de Apartado’. U njoj su krajem tjedna ubijeni supruga i brat jednog od voditelja zajednice koji je – podsjetio je papa Franjo – godine 2018. nagrađen kao primjer predanosti ekonomiji solidarnosti, miru i ljudskim pravima“.

U svome redovitom pozdravu vjernicima iz Rima i Italije, koji su u pravilu najbrojniji tijekom audijencija srijedom i nedjeljom, ovoga je puta pozdravio izaslanstvo grada Sanrema koji je i za ovu godinu, vjeran tradiciji dugoj četiri stoljeća, darovao pleteno palmino lišće za slavlje Cvjetnice koja je još u prvim stoljećima kršćanstva od strane jeruzalemskih vjernika prozvana i Nedjeljom Palmi.

U svome kratkome razmišljanju pred oko 60 tisuća okupljenih vjernika još je poručio:

Draga braćo i sestre, Isus je ušao u Jeruzalem kao ponizni i mirotvorni Kralj. Otvorimo Mu svoja srca. Samo On nas može osloboditi od neprijateljstva, od mržnje, od nasilja, jer On je sama milost i onaj koji oprašta grijehe.

Pozvao je zaključno na molitvu Djevici Mariji od koje učimo kako ostati blizu Isusa u danima Velikog tjedna da bismo dosegnuli jednom i mi radost Uskrsnuća. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Muzej Franjevačkog samostana Tolisa: Tjedan u znaku očuvanja i promocije kulturnog naslijeđa

Katoličke vijesti

Predstavljena knjiga „Ja jesam: 40 razloga za povjerenje u Boga“

Katoličke vijesti

Online duhovni susret na temu: “Svećenik, običan čovjek?”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti