Papa Franjo susreo se sa starijim svećenicima u rimskoj župi – Vatican News
Papa

Papa Franjo susreo se sa starijim svećenicima u rimskoj župi – Vatican News

Papa Franjo susreo se sa sedamdesetak svećenika koji su zaređeni prije 40 ili više godina za razgovor iza zatvorenih vrata u jednoj rimskoj župi u blizini Vatikana te pozdravio skupinu učenika osnovnih škola i djece koja tamo pohađaju nastavu vjeronauka.

Salvatore Cernuzio

Papa Franjo je u utorak popodne započeo posjet rimskoj župi San Giuseppe al Trionfale, nedaleko od bazilike Svetog Petra, poljupcem u glavicu male Rebecce (2 godine), kćeri jednog od župnih kateheta, kada je nije ni izašao iz auta. Zatim, kad je napustio svoj bijeli Fiat 500L, dočekan je pljeskom stotina ljudi okupljenih u crkvenom dvorištu bazilike (ili čak gledajući s prozora i balkona) i klicali su “Francesco! Francesco!”

Crkva koju je početkom 20. stoljeća utemeljio don Luigi Guanella, a koju još uvijek vode Guanelijanci (poznati i kao Službenice ljubavi), bila je poprište privatnog susreta pape Franje sa 70-ak svećenika koji su zaređeni prije 40 godina ili više.

Papa Franjo blagoslivlja trudnu novinarku

Papa Franjo blagoslivlja trudnu novinarku

Krug susreta sa svećenicima koji služe u Rimu

Skup je dio kruga posjeta koje je rimski biskup započeo u rujnu prošle godine u pet sektora svoje biskupije kako bi se susreo sa župnicima, zamjenicima župa, kapelanima i prefektima.

Posljednji susret održan je 3. svibnja u bazilici Santa Croce u Gerusalemmeu.

Kako je jutros najavio Rimski vikarijat, sljedeći posjet zakazan je za 29. svibnja kada će se Papa susresti sa svećenicima koji su zaređeni između 2014. i 2024. godine.

Papa Franjo stigao je u župu San Giuseppe al Trionfale samo minutu prije 16 sati, krenuvši desetak minuta ranije iz Casa Santa Marta u Vatikanu.

Po dolasku pozdravio je namjesnika Rimske biskupije monsinjora Balda Reinu, biskupa Michelea Di Tolvea, biskupijskog izaslanika za brigu o đakonatu, kleru i redovništvu, te župnika fr. Tommaso Gigliola.

Potom se obratio grupi prisutnih novinara sa svojom uobičajenom molbom za molitvu za njega.

“Zašto to uvijek pitate Dora?”, upitao je novinar. “Zato što mi treba!”, odgovorio je Papa. Blagoslovio je i trbuščić druge novinarke koja je trudna s drugim djetetom: “Koliko mjeseci? Budite jaki!, rekao je.

Svećenici na susretu s papom Franjom

Svećenici na susretu s papom Franjom

Privatni razgovor u obliku pitanja i odgovora sa 70-ak svećenika

Na ulasku u župu Papu su dočekale tri časne sestre, župne suradnice, pozdravivši ga poljupcem u obraz: „Hvala, Sveti Oče… Kako uzbudljivo!“. Čekajući papu Franju U hodniku župnog dvora bila je skupina starijih svećenika: tri reda sijedih glava koji su svi ustali kako bi mu zapljeskali. Među njima don Antonio Ciamei, 94 godine, 70 godina svećeničke službe. “Pomolimo se Gospi i onda razgovarajmo!”, rekao je Papa.

Nakon molitve, zaziva Duha i kratkog izlaganja biskupa Di Tolvea iz župe San Giuseppe al Trionfale, započeo je razgovor sa svećenicima u obliku pitanja i odgovora iza zatvorenih vrata.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa je imenovao kardinala Taglea svojim posebnim izaslanikom na Euharistijskom kongresu SAD-a

Katoličke vijesti

Papa pozdravio teško bolesnu portugalsku djevojčicu – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa potiče Malteški red da nastavi svoju “humanitarnu diplomaciju” za siromašne

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti