Papa Franjo susreo se s argentinskim predsjednikom Mileijem
Biskupska konferencija

Papa Franjo susreo se s argentinskim predsjednikom Mileijem

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 12. veljače 2024. u privatnu audijenciju u Apostolskog palači argentinskog predsjednika Javiera Mileija, dan nakon što je proglasio svetom prvu argentinsku sveticu.

Predsjednik Milei i papa Franjo nakratko su se susreli u nedjelju, 11. veljače na marginama svečane mise koju je Papa predvodio u bazilici svetog Petra. Tijekom svete mise, Papa je kanonizirao Mariju Antoniju iz San José de Paz y Figueroa, u svijetu poznatu kao Mama Antula, čime je postala prva argentinska svetica.

Predsjednik Milei bio je u pratnji sestre, Karine Milei, koja služi kao glavna tajnica Predsjedništva Argentine.

Novoizabrani Predsjednik prisegnuo je 10. prosinca 2023. godine.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je priopćenje u kojem se navodi da se predsjednik Milei potom sastao s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Tijekom srdačnih razgovora, koji su se vodili u Državnom tajništvu, izražena je zahvalnost za dobre odnose između Svete Stolice i Republike Argentine, te volja za njihovim daljnjim jačanjem, stoji u priopćenju.

Stranke su zatim razmotrile program nove Vlade za borbu protiv gospodarske krize, navodi se. Pozornost se zatim usmjerila na različite teme međunarodnog karaktera, posebice na aktualne sukobe i predanost miru među narodima. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Blagoslov novouređene kapelice u kući sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Karlovcu

Katoličke vijesti

Dekret o uzdizanju crkve Uznesenja BDM u Sinju na čast manje bazilike

Katoličke vijesti

Dvadeset prva generalna skupština europskih redovničkih konferencija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti