Papa Franjo primio u audijenciju predsjednika Republike Sejšeli
Biskupska konferencija

Papa Franjo primio u audijenciju predsjednika Republike Sejšeli

Papa Franjo je, u subotu 16. ožujka, primio u audijenciju predsjednika Sejšelija Wavela Ramkalawana koji se potom susreo s kardinalom Parolinom i nadbiskupom Gallagherom. U središtu razgovora u Državnom tajništvu bili su prinos Katoličke Crkve u društvu, društveno-politička situacija u zemlji, zaštita okoliša i borba protiv uporabe droga te međunarodna situacija, piše Vatican News.

Papa Franjo je u subotu prijepodne, u Apostolskoj palači, primio u audijenciju predsjednika Republike Sejšeli, Wavela Ramkalawana, s kojim je razgovarao 25 ​​minuta. Poglavar te otočke države potom se susreo s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama.

Razgovori u Državnom tajništvu

Tijekom srdačnog razgovora u Državnom tajništvu – kako stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice – izraženo je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima između Svete Stolice i Republike Sejšeli, kao i prinosom Katoličke Crkve u službi društva, posebno na području zdravstva i obrazovanja. Osim toga, razmijenjena su mišljenja o društveno-političkoj situaciji u zemlji, s osobitim osvrtom na pitanja od zajedničkog interesa, među kojima na zaštitu okoliša i borbu protiv uporabe droge, a razmotrena je i međunarodna situacija – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Koncert duhovne glazbe u Domu sv. Ante na Humcu

Katoličke vijesti

Služavke Malog Isusa molitvom u pripravi za Jubilej 2025.

Katoličke vijesti

U Sisku predstavljene knjige biskupa Perića i sv. Tome Akvinskog

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti