Papa Franjo primio krizmanike: „Bake i djedovi su mudri i dobri ljudi“
Biskupska konferencija BiH

Papa Franjo primio krizmanike: „Bake i djedovi su mudri i dobri ljudi“

Papa Franjo se u Vatikanu susreo s više od 1000 krizmanika koji su sa svojim katehetama i pratiteljima stigli u Rim na tradicionalno hodočašće u organizaciji nadbiskupije Genove, piše Informativna katolička agencija.

„Sretan sam što vas vidim”, rekao je Papa djeci u spontanome govoru, te im je poklonio krunice kao uspomenu na putovanje. Papa je za vrijeme razgovora s mladićima i djevojkama postavljao pitanja poput: „Jeste li umorni od puta? Koliko ste sati putovali autobusom?“ Pozvao ih je neka otpjevaju i pjesmu.

Zatim je zamolio djecu da pozdrave svoje djedove, bake i roditelje. „Bake i djedovi su mudri i dobri ljudi“, naglasio je Sveti Otac.

Hodočasnički program, koji danas uključuje posjet Vatikanskim vrtovima i Bazilici svetog Petra, završava sutra misnim slavljem koje će predvoditi nadbiskup Genove mons. Marco Tasca te sudjelovanjem na molitvi Kraljice neba. Dionice ovog putovanja, ističe don Matteo Firpo u katoličkom tjedniku „Il Cittadino“, prilike su „da zajedno rastemo, da u mladima probudimo strast za kršćanskim izborom, za životom s Isusom“. Upravo je to „dar koji želimo moliti od Duha: svakako da nastave, da ostanu u našim društvima, da se ne izgube na drugim putovima, ali prije svega da budu ljudi obasjani Duhom Svetim, svijetli, otvoreni temeljnim životnim pitanjima“. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Predsjednik Poljske biskupske konferencije želi autentične kršćane

Katoličke vijesti

“Hygge na kršćanski način” – uskoro u knjižarama Verbum

Katoličke vijesti

Obredi Velikog petka u banjolučkoj katedrali

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti