Papa Franjo primio Kika Argüella: Ohrabrenje za poslanje
Biskupska konferencija

Papa Franjo primio Kika Argüella: Ohrabrenje za poslanje

Papa Franjo je u subotu, 27. siječnja primio Međunarodnu ekipu odgovornih za Neokatekumski put: inicijatora Neokatekumenskog puta Kika Argüella, oca Marija Pezzija i Ascensión Romero. Tom je audijencijom Papa dao poticaj nastavku tom djelu evangelizacije, koje se provodi više od pedeset godina.

Tijekom audijencije, koja se održala u vatikanskoj Apostolskoj palači, Ekipa odgovornih izvijestila je Svetog Oca o upravo završenoj svjetskoj konvivenciji s više od tisuću itineranata misionara iz 136 zemalja i rektorima 120 sjemeništa „Redemptoris Mater“.

Odgovorni za ovu raširenu crkvenu stvarnost, nastalu šezdesetih godina prošlog stoljeća u predgrađu Madrida i koja se s vremenom proširila na pet kontinenata, rekli su papi Franji da su tijekom konvivencije doživjeli „nekoliko dana dubokog zajedništva u Gospodinu“ i da su „kroz iskustva itineranata vidjeli moć Duha Svetoga kako djeluje u mnogim ljudima udaljenima od Crkve, koji se raduju što su susreli Božju ljubav u Isusu Kristu.“

Papa se tijekom audijencije također prisjetio i suinicijatorice Carmen Hernández, službenice Božje, koja je preminula 2016. godine. Papa Franjo je, prema priopćenju iz Neokatekumenskog puta, „zahvalio i ohrabrio Međunarodnu ekipu odgovornih da nastave s djelom evangelizacije koju provode po cijelom svijetu, kao i sa sjemeništima ‘Redemptoris Mater’.“

Neokatekumenski put započeo je djelovanje 1964. s prvim zajednicama koje su osnovane u Madridu. Prema statistikama iz 2022. godine na svjetskoj razini Put ima 21066 zajednica, djeluje u 1366 biskupija, 6293 župe, u 135 država. Oko 1900 bogoslova prima formaciju u 121 sjemeništu „Redemptoris Mater“ diljem svijeta, a sveukupno je do studenog 2022. iz tih sjemeništa zaređeno 2950. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Beogradu upriličena prva Tribina korizmenih petaka o sinodalnosti u Katoličkoj Crkvi

Katoličke vijesti

Kardinal Zuppi: Crkva nije nevladina organizacija nego mnogo više

Katoličke vijesti

Sarajevo: Predstavljanje knjige fra Mile Babića „Tekst i svijet života“

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti