Papa Franjo moli Presveto Srce Isusovo da obrati srca koja žele rat
Europa

Papa Franjo moli Presveto Srce Isusovo da obrati srca koja žele rat

Vijesti iz Rima, 30. lipnja 2024. / 09:59

Papa Franjo molio je u nedjelju zagovor Presvetog Srca Isusova da obrati “srca onih koji žele rat” projektima dijaloga i mira.

Posljednjeg dana lipnja, mjeseca u kojem je Katolička crkva posvećuje Presvetom SrcuPapa je zamolio ljude da nastave moliti za Ukrajinu, Palestinu, Izrael, Mianmar i druge dijelove svijeta u kojima ima mnogo patnje uzrokovane ratom.

Papa Franjo također je pozvao ljude da se prisjete patnji progonjenih kršćana tijekom njegova Adresa Angelusa 29. lipnja.

“Danas se prisjećamo protomučenici rimski. I mi živimo u vremenu mučeništva čak više nego u prvim stoljećima”, rekao je.

„U mnogim dijelovima svijeta mnoga naša braća i sestre trpe diskriminaciju i progon zbog svoje vjere, oplođujući tako Crkvu. Drugi se suočavaju sa ‘mučeništvom u bijelim rukavicama’. Podržimo ih i nadahnimo se njihovim svjedočanstvom Kristove ljubavi.”

Razmišljajući o Nedjeljno evanđelje u kojoj je Isus izliječio ženu koja krvari i uskrisio djevojku iz mrtvih, Papa je pozvao da se sjetimo da se Gospodin približava našim patnjama i ranama.

“Pred tjelesnim i duhovnim patnjama, pred ranama koje nosi naša duša, pred situacijama koje nas lome, pa čak ni pred licem grijeha, Bog nas ne drži podalje”, rekao je papa Franjo.

“Naprotiv, On se približava da se dotakne i da nas dotakne, i uvijek nas podiže iz smrti. Uvijek nas uhvati za ruku da kaže: kćeri, sine, ustani!”

Papa Franjo zamolio je ljude da razmisle drže li se podalje od ljudi koji pate ili im se približavaju kako bi im pružili ruku pomoći da ih podignu nasljedujući Isusa.

Pozvao je ljude da gledaju u Božje srce kako Crkva i društvo ne bi nikoga isključivali, nego svakome pružili priliku da “bude dobrodošao i voljen bez etiketa [and] bez predrasuda.”

„Učvrstimo u svojim srcima ovu sliku koju nam Isus daje: Bog je onaj koji te uzima za ruku i podiže te, onaj koji dopušta da ga dotakne tvoja bol i dotiče te da te ozdravi i vrati ti život. On nikoga ne diskriminira jer svakoga voli”, rekao je Franjo.

“Pomolimo se Svetoj Djevici. Neka ona, majka nježnosti, zagovara za nas i za cijeli svijet.”

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Skupine povećavaju izbornu potrošnju na godišnjicu poništenja Roea protiv Wadea

Katoličke vijesti

Church Militant će se zatvoriti nakon tužbe za klevetu od 500.000 dolara koju je podigao svećenik

Katoličke vijesti

Vatikan poništio vlastitu odluku o dekanu sjemeništa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti