Papa Franjo krstio 16 dojenčadi u Sikstinskoj kapeli – Vatican News
Papa

Papa Franjo krstio 16 beba u Sikstinskoj kapeli

Kao što je uobičajeno na blagdan Krštenja Gospodinova, papa Franjo krsti 16 beba u Sikstinskoj kapeli, želeći im dobrodošlicu u njihov novi život vjere.

Autor: Francesca Merlo

Papa Franjo u nedjelju je krstio 16 dojenčadi na blagdan Krštenja Gospodinova.

Pod freskama Sikstinske kapele papa Franjo je proslavio Gospodinov dar vjere ovoj djeci, rekavši da su i oni protagonisti svečanosti jer daju svjedočanstvo kako primiti vjeru.

Iako su sva djeca bila tiha dok je Papa govorio, “potrebno je samo jedno izgovoriti prvu notu i koncert počinje”, rekao je. Trebaju li zapravo plakati, nastavio je “neka plaču!”. Isto tako, “ako su gladni, nahrani ih”. Oni odlučuju o ovom blagdanu, dok se pripremaju primiti dar vjere.

Zapravo, nastavio je Papa, neka i nama budu primjer vjere. “Neka nam pokažu kako da primimo svoju vjeru: nevinosti i otvorena srca”.

Zatim je nastavio krstiti svako dijete jedno po jedno, primajući svako u svoju vjeru.

Papa Franjo krsti djecu u Sikstinskoj kapeli

Papa Franjo krsti djecu u Sikstinskoj kapeli

Obraćajući se potom kumovima koji su pratili djecu i njihove roditelje, Sveti je Otac zamolio da budu na pomoći djeci dok ih prate u njihovom odrastanju, „jer i to je način da se pomogne vjeri“. “Hvala vam”, dodao je Papa, “za vaše svjedočanstvo”.

Papa je također potaknuo obitelji da datum krštenja vide kao svojevrsni “rođendan”. To je dan kada je primljena vjera, dan koji treba slaviti i “tome trebate učiti svoju djecu”, rekao je Papa.

Tijekom obreda svaki je otac, jedan po jedan, dobio svijeću da zapali. „Ponesite ove svijeće sa sobom kući“, pozvao je Papa. “Ona predstavlja kršćansko svjetlo koje se nikada ne smije ugasiti”, rekao je Papa pozivajući obitelji da se okrenu svijeći u vrijeme kušnje.

Muškarac, otac jednog od djece koja se krste, pali svijeću

Muškarac, otac jednog od djece koja se krste, pali svijeću

Na kraju, uz riječi i glazbu “Tihe noći”, na talijanskom jeziku, roditelji i kumovi primili su krunicu i izmijenili nekoliko riječi sa Svetim Ocem, koji je zaključio slavlje obilaskom i blagoslovom svakog djeteta.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa zahvaljuje mreži za borbu protiv trgovine ljudima koju vode sestre za 15 godina rada

Katoličke vijesti

Papa braći Canossians i Montfort: ‘Uniformnost ubija’

Katoličke vijesti

Papa na audijenciji: Snaga koju održava milost pomaže nam svakodnevno

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti