Papa Franjo djeci: Duh Sveti nas prati kroz život
Biskupska konferencija

Papa Franjo djeci: Duh Sveti nas prati kroz život

Pedeset tisuća vjernika okupilo se na Trgu svetoga Petra na misnom slavlju povodom Svjetskoga dana posvećenoga najmanjima. U dan u koji se Crkva spominje Presvetoga Trojstva, papa Franjo je s njima razgovarao, podsjećajući na Očevu ljubav i Isusa koji sve i uvijek oprašta. Zajedno s njima molio je za mir te najavio sljedeći Svjetski dan mladih koji će se slaviti u rujnu 2026. godine, piše Vatican News.

Povodom prvoga Svjetskog dana djece i na svetkovinu Presvetoga Trojstva, papa Franjo predvodio je danas svetu misu na Trgu svetoga Petra. U homiliji se Papa izravno obraćao djeci i razgovarao s njima. Na početku ih je podsjetio da su svi vjernici zajedno okupljeni na molitvu:

Molimo se Bogu – Bogu Ocu, Bogu Sinu i Bogu Duhu Svetome. Koliko ima ‘bogova’? Jedan je Bog u tri osobe: Otac koji nas je sve stvorio, koji nas silno ljubi i kad se molimo Bogu Ocu, koju molitvu svi molimo? Oče naš, tako je. Molimo uvijek Boga, Oca našega, da nas prati u životu i da rastemo.

“Božjega Sina Isusa molimo da nam pomogne, da nam bude blizu i kad se pričešćujemo, primamo Isusa, a On nam oprašta sve grijehe. Isus oprašta sve, i uvijek oprašta, a mi moramo imati poniznosti zatražiti oproštenje”, podsjetio je Sveti Otac.

Spominjući osobu Duha Svetoga, Papa je rekao da je Njega malo teže razumjeti:

Nije lako to shvatiti, jer Duh Sveti je Bog, On je u nama. Duha Svetoga primamo u krštenju, primamo ga u sakramentima. Duh Sveti je onaj koji nas prati kroz život. Razmišljajmo o tome i recimo zajedno: ‘Duh Sveti nas prati kroz život’. On nam u našim srcima govori dobre stvari koje trebamo učiniti.

Pozvavši okupljenu djecu na molitvu za njihove roditelje, bake i djedove te za bolesnu djecu, potaknuo ih je da uvijek i iznad svega mole za mir, da ne bude ratova. Na kraju je najavio vrijeme održavanja 2. svjetskog dana djece:

Sada moramo ići, ali kada će biti sljedeći Svjetski dan djece? Upravo su mi oni koji su ovo organizirali rekli da će sljedeći datum biti u rujnu 2026.! Tamo vas čekamo! I hvala vam puno, puno vam hvala! (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Otvoren natječaj za upis na integrirani filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

Katoličke vijesti

Uspješni nastupi ansambla „Pučki pivači KBF-a“ u Kreševu i Sarajevu

Katoličke vijesti

U Nikaragvi uhićena još dva svećenika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti