Papa: Da Duh udijeli geste dijaloga i otvori vrata mira
Biskupska konferencija

Papa: Da Duh udijeli geste dijaloga i otvori vrata mira

Neka Duh Sveti, on koji stvara sklad, dotakne mjesta u svijetu gdje ne vlada mir – poželio je papa Franjo na svetkovinu Duhova, 19. svibnja 2024., nakon podnevne molitve Kraljice neba.

Neka dade vladarima hrabrosti da čine geste dijaloga, koje vode do okončanja ratova. Mnogo je danas ratova; sjetimo se Ukrajine. Moje su misli posebno uz grad Harkiv, koji je pretrpio napad prije dva dana; sjetimo se Svete zemlje, Palestinu, Izraela; sjetimo se brojnih mjesta gdje se vode ratovi. Neka Duh vodi odgovorne u narodima i sve nas da otvorimo vrata mira.

Sklad u srcima

Malo prije toga Papa je podsjetio kako Duh uspijeva stvoriti sklad polazeći od različitih, katkada sukobljenih stvarnosti.

Danas, na svetkovinu Pedesetnice, molimo se Duhu Svetomu, Ljubavi Oca i Sina, da uspostavi slogu u srcima, slogu u obiteljima, slogu u društvu, slogu u cijelom svijetu. Neka Duh poveća zajedništvo i bratstvo među kršćanima različitih konfesija.

Hvala stanovnicima Verone

Prisjećajući se potom jučerašnjega posjeta Veroni, rimski je biskup izrazio zahvalnost za dobrodošlicu i naklonost stanovnika toga grada, te se posebno spomenuo zatvorenika i zatvorenica tamošnjega zatvora.

Još su mi jednom posvjedočili da iza zidova zatvora pulsiraju život, ljudskost i nada. Od srca zahvaljujem cijelom zatvorskom osoblju, a posebno ravnateljici dr. Franceski Gioieni.

“Uskoro ću vas posjetiti”

Na kraju je papa Franjo uputio pozdrave hodočasnicima iz Italije i drugih dijelova svijeta, posebno pozdravljajući one iz Istočnoga Timora poručujući im: Uskoro ću vas posjetiti! Na kraju je spomenuo također hodočasnike koji su stigli iz Latvije i Urugvaja. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Po prvi put sveci na redovnim kovanicama eura neke od zemalja članica EU-a

Katoličke vijesti

U Gromiljaku održana duhovna obnova za zdravstvene djelatnike i one koji se brinu za bolesnike

Katoličke vijesti

HKM St. Galen pomaže obnovu zgrade travničkog KŠC-a

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti