Papa će se susresti sa svećenicima rimske biskupije zaređenima u razdoblju prije 11 i 39 godina
Biskupska konferencija BiH

Papa će se susresti sa svećenicima rimske biskupije zaređenima u razdoblju prije 11 i 39 godina

Danas poslijepodne, 11. lipnja, papa Franjo će otići na Papinsko salezijansko sveučilište te se u Velikoj dvorani Pavla VI. susresti sa svećenicima koji su zaređeni u razdoblju prije jedanaest i trideset i devet godina. Ukupno će sudjelovati oko pet stotina svećenika, a bit će prisutni također biskup Baldo Reina, namjesnik Rimske biskupije, i biskup Michele Di Tolve, delegat Područja za brigu o đakonatu, kleru i redovničkom životu. Nakon susreta 14. svibnja sa starijim svećenicima biskupije i onoga 29. svibnja s mlađima, nastavljaju se trenuci slušanja i dijaloga sa klerom, piše Vatican News.

Stožeri biskupije

Riječ je o dvadeset godina svećeničkoga hoda – primijetio je monsinjor Di Tolve. Svećenici s između jedanaest i trideset i devet godina svećeništva, oni su koji već imaju odgovornosti u biskupiji, jer su župnici, prefekti, kapelani, ravnatelji uredā kurije, bave se posebnim područjima pastorala kao što je karitativna djelatnost ili predaju u školama i na sveučilištima. Mogli bismo reći da su oni pomalo stožeri pastoralnoga i svećeničkoga života biskupije jer su njima povjerene najveće odgovornosti – rekao je biskup.

Treći susret sa svećenicima iz Rima

Poslijepodnevni je susret – dodao je – treći susret sa svećenicima rimske biskupije u manje od mjesec dana, podijeljen po godinama ređenja. Sveti će Otac razmisliti o tome kako nastaviti taj stalni odnos sa svojim svećenicima, od kojih je većina već zauzeta u ljetnim aktivnostima, odgojnim aktivnostima poput ljetnih oratorija i kampova – napomenuo je biskup Di Tolve te istaknuo – Važno je odgajati i u ovom posebnom vremenu koje Crkva smatra korisnim za najmanje, za adolescente i mlade, za najmlađi dio biskupije. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Molimo za bezuvjetno oslobađanje talaca u Kolumbiji

Katoličke vijesti

Pod predsjedanjem nadbiskupa Vukšića održana 37. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Proslavljen drugotni patron župe sv. Ane u Podkraju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti