Ovo je molitvena nakana pape Franje za mjesec srpanj
Europa

Ovo je molitvena nakana pape Franje za mjesec srpanj

Papa Franjo moli se tijekom opće audijencije u srijedu, 29. svibnja 2024., na Trgu svetog Petra u Vatikanu. | Zasluge: Vatikanski mediji

Osoblje CNA, 2. srpnja 2024. / 14:15

Molitvena nakana pape Franje za mjesec srpanj je za pastoral bolesnika.

„Bolesničko pomazanje nije sakrament samo za one koji su na samrti. Ne. Važno je da je to jasno”, rekao je Sveti Otac u videoporuci objavljenoj 2. srpnja.

„Kad se svećenik približava osobi da obavi bolesničko pomazanje, to ne mora nužno pomoći da se oprosti od života. Razmišljati na ovaj način znači odreći se svake nade”, rekao je i dodao: “Znači uzeti zdravo za gotovo da će nakon svećenika doći pogrebnik.”

Papa je pozvao vjernike da se “sjete da je bolesničko pomazanje jedan od ‘sakramenata ozdravljenja’, ‘obnove’ koji liječi duh”.

“A kad je netko jako bolestan, preporučljivo je dati mu bolesničko pomazanje. A kad je netko u starijoj dobi, dobro je da primi bolesničko pomazanje”, rekao je.

Završio je molitvom: „Pomolimo se da sakrament bolesničkog pomazanja udijeli Gospodinovu snagu onima koji ga primaju i njihovim bližnjima te da svima postane sve vidljiviji znak sućuti i nade. .”

Molitveni video pape Franje promovirao je Papina svjetska molitvena mrežakoja podiže svijest o mjesečnim papinskim molitvenim nakanama.

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Pretplatite se na naš dnevni bilten

Naša misija je istina. Pridruži nam se!

Vaša mjesečna donacija pomoći će našem timu da nastavi izvještavati o istini, pošteno, pošteno i vjerno Isusu Kristu i njegovoj Crkvi.

U trendu

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo će ovog ljeta uzeti 8-tjednu stanku u liturgijskom rasporedu

Katoličke vijesti

Europske vijesti – Najnovije epizode, najnovije vijesti i ažuriranja o | Euronews

Katoličke vijesti

Požar Notre Dame, 5 godina kasnije: Kakvi su planovi za ponovno otvaranje katedrale u Parizu?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti