Orguljaški koncert Lare Šimičić |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Orguljaški koncert Lare Šimičić |

ĐAKOVO (TU) – Koncert pod nazivom Orguljaški recital održala je mlada glazbenica Lara Šimičić, u četvrtak, 20. lipnja 2024. u đakovačkoj katedrali. U prvom dijelu koncerta nastupli su prof. Mario Peresetgi, poznati hrvatski orguljaš inače Larin profesor na Glazbenoj akademiji u Ljubljani izvodeći Fantaziju u c-molu za orgulje Franje Lučića.

A zatim je mestro Perestegi pratio na orguljama profesoricu Vesnu Coufaj Jaić, sopran,  koja je pjevala Ave Mariu F. Schubeta. Profesorica Coufaj Jaić je bila njezina profesorica u srednjoj školi Franje Kuhača u Osijeku.

Larin recital sastojao se od: Preludija i fuga u c-molu J. S. Bacha, Litanies JA 119 J. Alaina, Improvizacija na temu Cjelivat ću Lare Šimičić i Introdukcija i Passacaglia M. Regera.

Uvod u koncert imao je mo. Ivan Andrić, “regens cori” đakovačke katedrale koji je ukratko predstavio glazbenicu Šimičić rekavši da je rodom je iz Širokog Polja, prigradskog naselja grada Đakova i po prvi puta se predstavlja domaćoj publici. Glazbenu naobrazbu započela je u Đakovu, zatim u Osijeku i onda na studiju orgulja u Ljubljani.

Trenutno je je na završnoj godini studija Glazbene akademije na odsjeku sakrlane glazbe. Redovito koncentrira na orguljama, njeguje sakralni koncertni repertoar te se uz akademsko glazbeno obrazovanje bavi i drugim glazebnim područjima.

Profesor Perestegi je prije svake izvedbe slušatelje riječima kratko uveo u skladbu koju je Lara svirala kako bi publika što bolje i snažnije shvatila pozadinu pojedine izvedbe.

Na kraju koncerta glazbenica je zahvalila svima koji su došli na koncert, maestru Andriću, svome mentoru profesoru Perestegiju, profesorici Coufaj Jaić i svojoj obitelji na podršci. J. Hrehorović

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Framaši u Otoku dali obećanja da će živjeti Evanđelje |

Katoličke vijesti

Preduskrsni susret s djelatnicima Samostana

Katoličke vijesti

Večer stvaralaštva studenata KBF-a u Đakovu |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti