Oproštaj Bjelopoljske Zajednice Od Don Željka Majića
Biskupska konferencija

Oproštaj Bjelopoljske Zajednice Od Don Željka Majića

U subotu, 20. siječnja 2024., u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju samostanska se zajednica oprostila od svoga dugogodišnjeg duhovnika, novoimenovanog banjolučkog biskupa, don Željka Majića, izvijestila je mrežna stranica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Provincija Svete Obitelji u Hercegovini.

Don Željko je od 2013., nakon smrti svoga strica don Srećka Majića, dragovoljno preuzeo službu duhovnika zajednice sestara u Bijelom Polju, svakodnevno dolazeći slaviti sv. Misu.

I ovom prigodom don Željko je u samostanskoj kapeli slavio sv. misu, na kojoj je, osim samostanske zajednice, sudjelovala i provincijska predstojnica s. Franka Bagarić i provincijska savjetnica s. Zdravka Grgić.

Na kraju sv. mise s. Franka u ime svih sestara zahvalila je don Željku za punih deset godina duhovnog zajedništva. Samo Vama je znano koliko ste i kako u svojim svakodnevnim planovima i obvezama stavljali naše potrebe ispred osobnih potreba, u zgodno i nezgodno vrijeme. Hvala što ni u jednom trenutku nismo osjećale da smo vam „teret“, već ste uvijek isticali, da je i za Vas milost i blagoslov svakodnevno slaviti sv. misu s nama. Hvala za trajni osjećaj da u Vama imamo oca, prijatelja i brata – istaknula je s. Franka.

Nakon završetka euharistijskog slavlja zajedništvo je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici gdje su se sestre uz pjesmu i pokoju suzu, koja se nije mogla sakriti, oprostile od svog duhovnika i poželjele mu obilje Božjeg blagoslova u novoj pastirskoj službi. (kta/ssf-mostar.com)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Blagoslov parova u neredovitoj situaciji, potreba za blizinom

Katoličke vijesti

Papa Franjo primio vjernike Siro-malabarske katoličke Crkve: „Čuvanje jedinstva nije pobožna opomena, nego dužnost“

Katoličke vijesti

Svečano otvorena privatna praksa „SPES“

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti