Održana treća javna tribina u sklopu projekta ‘Mladi i demokracija – Vision is Decision’
Biskupska konferencija BiH

Održana treća javna tribina u sklopu projekta ‘Mladi i demokracija – Vision is Decision’

U srijedu, 24. travnja 2024. održana je treća studentska tribina u sklopu projekta Mladi i demokracija – Vision is decision koja je, u suradnji s Framom Sarajevo, upriličena u Franjevačkom sudentskom domu na Kovačićima u Sarajevu . Na tribini se raspravljalo na temu Popularna kultura i kritičko mišljenje, a gost predavač bio je profesor dr. Pavle Mijović s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, objavljeno je na mrežnoj stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Prof. Mijović osvrnuo se na izazove s kojima se nova generacija suočava te je koristeći konkretne primjere iz svijeta glazbe, sporta i politike potaknuo mlade da aktivno izraze svoje poglede i pitanja.

U interaktivnom dijelu tribine, prof. Mijović angažirano je odgovarao na pitanja prisutnih mladih, dijeleći s njima svoje stavove o aktualnim događajima u svijetu. Kroz izlaganje je nastojao potaknuti mlade da se aktivno uključe u društvene rasprave i da preispituju svijet oko sebe, što – kako je istaknuo – predstavlja ključni korak u izgradnji budućnosti.

„Od srca zahvaljujemo Frami Sarajevo, fra Antoniju Baketariću i svim Framašima na srdačnom gostoprimstvu i otvorenosti tijekom tribine. Vaša podrška i angažman omogućili su nam da stvorimo prostor za razmjenu ideja i mišljenja, te se radujemo i budućoj suradnji“, navodi se na mrežnoj stranici NCM-a.

Kroz projekt Mladi i demokracija-  Vision is decision mladi se metodama neformalnog učenja poučavaju o aktivnom građanstvu, mogućnostima društvenog djelovanja, te im se pruža prilika da razmijene iskustva sa strukturama vlasti. Cilj projekta je također povezati mlade iz drugih zemalja koji također rade na polju demokracije, a aktivnosti projekta su vikend susreti za mlade srednjoškolce, javne tribine za studente, demokratska akademija za srednjoškolce, literarni natječaji, studijska putovanja i sl. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Južnoafrički biskupi izrazili tugu zbog ubojstva svog bivšeg glasnogovornika

Katoličke vijesti

Utvrđivanje glasa svetosti u biskupijskoj fazi procesa (1/3)

Katoličke vijesti

Papa: U današnjoj globalnoj krizi imamo se zauzeti da svi ljudi žive s dostojanstvom

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti