Održana promocija knjige “Za Boga i Santiaga; Tragom Groma” autora Ljubomira Vranješa
Biskupska konferencija

Održana promocija knjige “Za Boga i Santiaga; Tragom Groma” autora Ljubomira Vranješa

U Hrvatskom domu ”Kralj Tomislav” u Zenici, u petak 15. ožujka 2024. godine, održana je promocija knjige “Za Boga i Santiaga; Tragom Groma” autora Ljubomira Vranješa, izvijestili su iz HKD Napredak Zenica.

Organizator ove promocije je Hrvatsko kulturno društvo ”Napredak”, podružnica Zenica. Drugo izdanje spomenute knjige je iz 2023. godine u izdanju Glasa Koncila. Djelo je to koje na gotovo 300 stranica govori o hodočasničkom putovanju u Santiago de Compostela, poznatu hodočasničku rutu, odnosno Put svetoga Jakova. 

Knjigu su predstavili Dragan Gavran, prof. povijesti i vlč. Ilija Orkić, hodočasnik s Camina. 

Prof. Gavran govorio je o nastanku puta, njegovim geografskim značajkama kao i talentu autora koji je u djelu pokazao svoju sposobnost retrospektivnog pripovijedanja, opisa hodočasnika koje je putem sreo navodeći brojne informacije u čemu se ogleda njegovo znanje iz povijesti, književnosti i drugih područja. 

Nazočni su pogledali i kratki film čiji je autor vlč. Ilija Orkić, koji je sam pohodio Camino te govorio o svome iskustvu navodeći brojne avanture i zanimljivosti.

Ljubomir Vranješ rekao je i neke važne informacije, poput broja kilometara koji čine Camino, samoj ruti, pripremi za put, velikim izazovima koje hodočasnici dožive, ali i o duhovnoj dimenziji puta. 

U glazbenom dijelu programa sudjelovao je VIS Novo Nebo. Program je moderirala Zorana Krstičević Mravak.

Publika je pokazala veliki interes za knjigu te se svojim komentarima i pitanjima uključila u program. Tko zna, možda ova promocija nekoga potakne da se i sam upusti na Put svetoga Jakova. (kta/hkdnapredak)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa uputio brzojav sućuti povodom smrti kardinala Cordesa

Katoličke vijesti

Križni put na brdo Hum

Katoličke vijesti

Kardinal Parolin: NATO oružje u Rusiji, “zabrinjavajuća perspektiva”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti