Održan prvi online duhovni susret u sklopu projekta „InSpirit – DigitalYouth“
Biskupska konferencija BiH

Održan prvi online duhovni susret u sklopu projekta „InSpirit – DigitalYouth“

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, 25. travnja 2024. u večernjim satima organizirao je online duhovni susret u sklopu projekta „InSpirit – DigitalYouth“, objavljeno je na mrežnoj stranici NCM-a.

O temi „Svećenik, obični smrtnik?“ tom je prigodom govorio don Tomislav Lukač, mladi svećenik Družbe sv. Franje Saleškog, poznat po svojem angažmanu na promociji vjere među mlađim naraštajima putem društvenih mreža. Tijekom susreta sudionici su imali priliku o tome, što svećenika čini dijelom „običnog naroda“, kao i što ga čini posebnim. Moderator susreta bio je Blaž Protuđer.

Predavač don Tomislav naglasio je važnost spoznaje o ljudskoj strani svećeništva, ali i posebnosti dara koji jednog svećenika odvaja od naroda.

Kroz iskreni razgovor i osobno svjedočanstvo, sudionici su imali priliku bolje upoznati svećenika kao običnog čovjeka, s njegovim izazovima, nadama i svakodnevnim iskustvima. Don Tomislav je podijelio i svoje životne priče, potičući prisutne na otvorenost i razumijevanje Božjeg prisustva u vlastitom životu.

Na kraju susreta sudionici su imali priliku i sami postaviti pitanje predavaču, koji je u duhu svoje otvorenosti i poniznosti saslušao pitanja i pokušao dati neki savjet ili smjernicu za život. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo: Nemojte popustiti logici zahtjeva i rata

Katoličke vijesti

Slavlje Prve pričesti u banjolučkoj gradskoj župi

Katoličke vijesti

VIDEO: U sjećanje na kardinala Kuharića: razgovor s mons. Jurjem Jerneićem

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti