Odlične utakmice ekipe iz Blata na završnici KMNL-a u Zagrebačkoj nadbiskupiji – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Odlične utakmice ekipe iz Blata na završnici KMNL-a u Zagrebačkoj nadbiskupiji – Dubrovačka biskupija

Malonogometna ekipa župe Svih svetih iz Blata na Korčuli predstavljala je Dubrovačku biskupiju na nacionalnoj završnici Katoličke malonogometne lige (KMNL) koja je održana u subotu 1. lipnja i nedjelju 2. lipnja u župama i na prostoru Zagrebačke nadbiskupije. Prvo mjesto na nacionalnoj završnici osvojila je ekipa Pomoćnice kršćana iz Kmana (Split), dok je ekipa iz Blata zauzela odlično peto mjesto.

Sudionici natjecanja s rodnog otoka krenuli su u petak jutarnjim trajektom prema Splitu predvođeni vjeroučiteljem Antom Novakovićem. Po dolasku u Split put su nastavili prema Dugom Selu gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja završnice.

Završnica KMNL-a započela je u petak 31. svibnja. Voditelji ekipa i igrači navečer su sudjelovali na proslavi Majke Božje od Kamenitih vrata, a završnica se nastavila utakmicama u subotu i nedjelju u Srednjoj školi Jelkovec i Gimnaziji Sesvete. Nogometaši su sudjelovali i na župnom misnom slavlju u nedjelju u župi BDM Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici. Smještaj igrača i voditelja omogućile su župe i obitelji u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Nakon što su u subotu odigrane utakmice u skupini A i skupini B, ekipe koje su prošle svoje skupine odigrale su u nedjelju 2. lipnja u SŠ Jelkovec utakmice četvrtfinala, polufinala, utakmicu za 3. mjesto te finalnu utakmicu. U četvrtfinalnom susretu nogometaši iz Blata odigrali su jako dobru utakmicu, kao uostalom i sve ostale utakmice, ali su svladani rezultatom 5:3 od ekipe iz Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Ekipu iz Blata svojim dolaskom podržali su pročelnik biskupijskog Vijeća za mlade don Ivo Markić, đakon don Ivan Galjuf koji je ove godine svoj praktikum vršio u župi Blato, kao i katedralni đakon don Petar Markić.

Utakmice su se mogle pratiti uživo na Youtube kanalu Pastoral mladih, a rezultati putem aplikacije Sofascore.

Medijska grupa župe Blato

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Novi ministranati u župi Orebić – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA 23. 5. Đakonsko i svećeničko ređenje dominikanaca u Gružu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Četiri nova ministranta u Mokošici – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti