Objavljeni logotipi i moto Papinog posjeta Luksemburgu i Belgiji
Papa

Objavljeni logotipi i moto Papinog posjeta Luksemburgu i Belgiji

Uoči apostolskog putovanja pape Franje u Luksemburg i Belgiju, Vatikan objavljuje službene logotipe i motove za ove posjete.

Piše Vatican News

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je službene logotipe i gesla za posjet pape Franje Luksemburgu i Belgiji krajem rujna.

Prva stanica u Luksemburgu: “Poslužiti”

Papa će 26. rujna sletjeti u Luksemburg u jednodnevni posjet maloj europskoj zemlji okruženoj Belgijom, Francuskom i Njemačkom.

Logo ovog posjeta sadrži stiliziranu sliku pape Franje s podignutom rukom u blagoslovu, au pozadini je katedrala Notre Dame.

Korištene boje, žuta i bijela, one su zastave Vatikanskog grada, dok plava aludira na marijansko štovanje duboko ukorijenjeno u katoličkoj povijesti Luksemburga.

Dolje desno je geslo Apostolskog putovanja: “Pour Servir”, misleći na Krista, koji je došao “ne da bude služen, nego da služi” (Mt 20,28). Dakle, po uzoru na Gospodina, Crkva je pozvana služiti čovječanstvu.

Belgija: Putovanje u nadi

Navečer 26. rujna Papa će se oprostiti od Luksemburga i otputovati u Belgiju na drugi dio svog apostolskog pohoda. Ovdje će posjetiti tri grada i sudjelovati u proslavama obilježavanja 600th obljetnice osnutka katoličkih sveučilišta u Leuvenu i Louvain-la-Neuveu. U nedjelju 29. putuje natrag u Vatikan.

Logo za ovu dionicu posjeta prikazuje stiliziranu kartu Belgije, presijecanu cestom kojom hoda nekoliko figura različite dobi i iz različitih kultura (simboliziranih različitim bojama), s Papom koji je u središtu.

Ispod je moto Apostolskog putovanja: “En route, avec Espérance” (Putovanje u nadi), poziv na zajednički hod, na putu koji je povijest zemlje, ali i Evanđelje, put Isusa Krista, naše nade .

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa se susreo s predsjednikom Crne Gore Milatovićem – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa braći Canossians i Montfort: ‘Uniformnost ubija’

Katoličke vijesti

Papa s 35 svećenika posjetio župu sv. Henrika u Rimu – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti