Objavljena nova knjiga „Mladić i njegov Bog“
Biskupska konferencija BiH

Objavljena nova knjiga „Mladić i njegov Bog“

U izdanju Salesiane objavljena je nova knjiga „Mladić i njegov Bog“ autorice Lorene Ninčević. Knjiga je roman o mladiću Stipi Čuturi iz Sesveta koji je obolio od raka, piše IKA.

Stipe (Stjepan) Čutura rođen je 2000. godine. Do sedamnaeste godine bio je običan dečko iz Sesveta. Sin, brat, dečko, vaterpolist koji je odgajan u tradicionalnoj vjerskoj obitelji. U sedamnaestoj godini Stipin život u potpunosti se mijenja. Obolio je od adenokarcinoma debeloga crijeva, bolesti koja obično napada starije ljude i od koje oboli tek 1 od 100 milijuna mladića. Tada započinje Stipin petogodišnji suživot s bolesti koja mu je razorila cijelo tijelo, ali ojačala, učvrstila i produbila vjeru.

Dvije godine nakon Stipine smrti, objavljen je ovaj roman koji opisuje Stipin hod kroz tih pet godina. Osim što donosi priču o njegovom životu, „Mladić i njegov Bog“ donosi Stipin osobni dnevnik, brojna svjedočanstva obitelji i prijatelja te uspomene najbližih.

No priča o Stipi nije samo priča o raku. U prostoru između bolničkih kreveta i vremenu između kemoterapija „Mladić i njegov Bog“ donosi svjedočanstvo o snazi vjere, molitve, ispovijedi, mladenačke ljubavi i obiteljskoga zajedništva.

Predstavljanje knjige „Mladić i njegov Bog“ održat će se u nedjelju, 2. lipnja, na drugu obljetnicu Stipine smrti, u župi Dobrog Pastira u Brestju s početkom u 19:30 sati. Više informacija o predstavljanju dostupno je na poveznici.  (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup Buenos Airesa: Argentina očekuje papu Franju, svog pastira

Katoličke vijesti

„Žene u Crkvi: umjetnice čovječanstva“

Katoličke vijesti

U Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ upriličeno predblagdansko druženje za korisnike Udruženja „OAZA“

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti