Objavljena knjiga „U službi Božjega naroda: vodič kroz župnu administraciju i krajevno pravo“ autora doc. dr. sc. Ilije Markovića
Biskupska konferencija BiH

Objavljena knjiga „U službi Božjega naroda: vodič kroz župnu administraciju i krajevno pravo“ autora doc. dr. sc. Ilije Markovića

Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu, u suizdanju s Vrhbosanskom nadbiskupijom, objavio je novu knjigu „U službi Božjega naroda: vodič kroz župnu administraciju i krajevno pravo“. Autor knjige je doc. dr. sc. Ilija Marković, profesor kanonskog prava, izvijestili su iz KBF-a.

U predgovoru knjige, vrhbosanski nadbiskup ističe kako je dugo postojala potreba za sveobuhvatnim vodičem koji bi obuhvatio crkvenu administraciju i lokalna pravila na jednom mjestu. Knjiga je namijenjena širokom krugu korisnika, uključujući nad/biskupske ordinarijate, crkvene sudove, župe, teološke fakultete, karitativne organizacije i domove za starije i nemoćne. Nadbiskup naglašava da će priručnik pomoći u vođenju administracije na ispravan i učinkovit način.

Dr. sc. Pero Pranjić, umirovljeni profesor kanonskog prava i prvi recenzent knjige, pohvaljuje izdanje kao neophodno za župnu administraciju, posebno za mlađe svećenike, đakone, redovnice i laike aktivne u župnim uredima. On ističe da priručnik pruža temeljitu teološku i administrativnu podlogu za rad u župi.

Izv. prof. dr. sc. Slavko Zec s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, područni studij Teologije u Rijeci, u svojoj recenziji ističe da knjiga ima praktičnu vrijednost, pružajući detaljne smjernice i primjere za pastoralno-pravne situacije. Knjiga će biti posebno korisna župnicima, upraviteljima župa, župnim vikarima i studentima teologije koji žele steći uvid u krajevno pravo Crkve u Bosni i Hercegovini.

Sadržaj knjige može se prelistati ovdje (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Potpuno digitaliziran arhiv Aloisa Hudala

Katoličke vijesti

Božićni susret biskupa Komarice s medijskim djelatnicima

Katoličke vijesti

Župa Sv. Josip u Sarajevu proslavila svoj patron

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti