Obilježeno 30 godina suradnje Caritasa biskupije Mantova i Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Zagrebačka nadbiskupija

Obilježeno 30 godina suradnje Caritasa biskupije Mantova i Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Ravnatelj Caritasa biskupije Mantova Matteo Amati u pratnji župnika župe sv. Petra i Pavla apostola u Guidizzolu don Luigia Milanija i dvoje suradnika posjetili su od 18. do 20. veljače Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Delegaciju iz Italije primila je ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar sa suradnicima. Za vrijeme srdačnog i otvorenog sastanka oživljena su brojna iskustva bogate i neprekinute tridesetogodišnje suradnje započete u vrijeme Domovinskog rata, razmijenjeni su izazovi današnjeg vremena te dogovoren nastavak suradnje.

Tako će mladi iz Biskupije Mantova i ove godine tijekom srpnja volontirati u Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici.

„Bila su to tri desetljeća nezaboravnih susreta i dirljivih trenutaka koji i danas ispunjaju srca korisnika, volontera i zaposlenika zbog čega našu suradnju na obostrano, a posebno na zadovoljstvo korisnika, nastavljamo dalje“, poručila je s. Jelena Lončar.

Za vrijeme boravka u Hrvatskoj delegacija iz Italije posjetila je Kuću za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici te jednu obitelj iz okolice Zagreba koju pomaže don Luigi sa župljanima župe sv. Petra i Pavla apostola u Guidizzolu a za koju tijekom korizme prikupljaju dodatnu pomoć za uređenje i opremanje derutnog stambenog prostora.

Caritias Zagrebačke nadbiskupije

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

“Priznanje Hrvatske – pobjeda slobode i mira”

Katoličke vijesti

Biskup Gorski krstio Bena Luku, peto dijete obitelj Marić

Katoličke vijesti

Svećenički dan Zagrebačke nadbiskupije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti