Novi ministranati u župi Orebić – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Novi ministranati u župi Orebić – Dubrovačka biskupija

Župa Pomoćnice kršćana u Orebiću u nedjelju 9. lipnja dobila je jedanaest novih ministranata. Na misnom slavlju župnik don Marko Stanić, uz pozdrave novim ministrantima i njihovim roditeljima, zahvalio je ministrantima koji su nakon primanja krizme završili svoju ministrantsku službu.

Predvoditelj slavlja je naglasio da na „mlađima svijet ostaje“ i da vjerski život župe počiva na svima koji doprinose duhovnom ili materijalnom rastu. U homiliji je, vezano za prve stranice Knjige postanka, govorio o osobnoj odgovornosti svakoga čovjeka. Bog traži svakoga pojedinačno, kao u prvom čitanju, „Adame, gdje si?“ i s pravom pita „Što si učinio?“ Možemo prebacivati krivnju na druge, kao što su to učinili Adam i Eva, a možemo, svjesni njihovog iskustva, a poučeni Isusovim primjerom, oduprijeti se svakom zlu, kazao je župnik.

Na kraju mise župnik je starim ministrantima podijelio pohvalnice uz prigodni dar, a također je pristupnicama za poslužitelje oltara zamolio Božji blagoslov novim ministrantima. Zajednička fotografija će ostati kao trajna uspomena na ovaj dan i događaj.

Ministranti u Crkvi vrše pravu liturgijsku službu pomažući u prvom redu svećeniku kod oltara tijekom bogoslužja te doprinose ne samo svečanosti slavlja nego i sami bolje upoznaju liturgiju i svojim načinom života doprinose rastu cijele zajednice.

Župa Orebić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Opća specijalizacija animatora: Dubrovačka biskupija bogatija za 23 animatora! – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Predstavljena knjiga “Župa Blato u vizitacijama papinskih vizitatora i korčulanskih biskupa 1560.-1830.” – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Mladi sudjelovali na Planinarskom križnom putu na Lastovu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti