Novi broj Glasa Koncila | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija

Novi broj Glasa Koncila | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Iz tiska je izašao novi broj Glasa Koncila, pripremljen za 23. lipnja 2024.

Broj se otvara naslovnom fotografijom i izvještajem sa sudjelovanja pape Franje na sastanku G7.

Nakon što je skupina mladića u nedjelju 17. lipnja upala u sarajevsku katedralu i pokušala omesti propovijed, mnogi su u tom događaju vidjeli ne baš izdvojeni eksces, nego nastavak niza napada na katoličku zajednicu u susjednoj BiH. Na pitanje postoji li „masovnije raspoloženje“ protiv katolika u BiH za Glas Koncila odgovaraju dva sugovornika – svećenik Josip Vajdner iz Sarajeva i politolog doc. dr. Dražen Barbarić iz Mostara.

Jedan od ponajboljih poznavatelja pontifikata pape Pija XII. i autor knjige „Hitler, rat i papa“ dr. Ronald Rychlak gostuje krajem lipnja u Zagrebu. Uoči svojega posjeta Hrvatskoj o Piju XII., bl. Alojziju Stepincu i snalaženju Katoličke Crkve u Drugom svjetskom ratu govori i u intervjuu za Glas Koncila. „Pio XII. u vrijeme rata smatran je jednim od glavnih neprijatelja nacista. Nažalost, mnoge koji su mislili da svojim kritizerstvom nastupaju u dobroj vjeri zapravo je zavela dezinformacijska kampanja koju je pokrenuo Kremlj“, rekao je uz ostalo sugovornik iz SAD-a.

O tri nove želje koje je na predstavljanju zbornika radova „Život i djelo kardinala Kuharića“ izrekao zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša, podsjećajući na tri želje blagopokojnoga sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, komentar piše glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić. „Te tri želje vrlo su jednostavan, realan, ali istodobno i vrlo ozbiljan program koji bi mogli potpisati ne samo katolici, nego i svi ljudi s imalo dobre volje“, piše urednik Stanić.

Uz fenomen tisuća hrvatskih vjernika na koncertima gdje se pjeva i moli novi broj tematizira što je slavljenje i zašto je ono „izišlo iz sakristije?“ Na pitanje, na tragu proljetnoga koncerta duhovne glazbe „Progledaj srcem“, odgovaraju njegovi izvođači, duhovnici i sudionici.

Športski pedagog Leonard Mesarić za Glas Koncila u danima Europskoga nogometnoga prvenstva govori o problemu prodora materijalizma u šport i odgovornostima profesionalnih nogometaša mimo zelenih terena. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo i predsjednik Zelenskij razgovarali o ukrajinskoj formuli mira

Katoličke vijesti

Švicarska predsjednica Viola Amherd u audijenciji kod Pape

Katoličke vijesti

Proslava svetkovine Sv. Josipa u Zenici

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti