Nešto što treba uzeti u obzir kada nekoga pozdravljate danas
Kršćanski život

Nešto što treba uzeti u obzir kada nekoga pozdravljate danas

Evo načina da osigurate sjajne manire, dok i dalje uživate u tehnologiji u našem modernom svijetu.

Dok smo odrastali, roditelji su nam usadili manire koje su odražavale tadašnje društvo. Međutim, budući da se naš svijet neprestano razvija, važno je ažurirati bonton kada prepoznamo da postoji mali nedostatak u ispravnom ponašanju.

Priznajem da je moja osobna smetnja način na koji pozdravljamo ljude kada imaju sunčane naočale zalijepljene za lice. Osobno imam jako osjetljive oči, pa ih čim sunce zaštitim. Međutim, ako sretnem prijatelja ili ako me netko upozna, skinut ću sunčane naočale na nekoliko sekundi kako bih ih pravilno pozdravio prije nego vratim sunčane naočale u prijeko potreban položaj.

Vjerujem da je ljudima koje susrećem važno da mogu čitati moje oči kad ih vidim i vidite da se trudim ispravno priznati njihovo postojanje. Pretpostavljam da je ovo možda moderniji pogled na skidanje kape.

Ipak posljednjih godina Primijetio sam još jedan moderan dodatak koji može ometati naše pozdrave: naš voljeni slušalice za uši.

Osjećaj ignoriranja

Počelo je s mojom vlastitom djecom, koja vole imati svoje slušalice kad god je to moguće – možda zato da se pretvaraju da me ne čuju dok dozivam njihova imena kad im treba pomoć. To me malo izluđuje, jer kad ih vidim i imaju uši napunjene plastikom, nemam pojma slušaju li me zapravo.

Pokušao sam se nositi sa svojom djecom, ali onda sam to shvatio u učionici u kojoj podučavam mlade. Nekoliko mojih drskih učenika mislilo je da je u redu nositi svoje pupoljke u razredu dok se pretvaraju da su usredotočeni na lekciju. Glupo, nisam primijetio da ih zapravo nose, a kad sam to učinio, pretvarali su se da su zaboravili da ih imaju. Hmm… I ja sam se pokušao nositi s njima.

Izvor zabune

I nije da sam postao opsjednut slušalicama, ali počeo sam primjećivati ​​kako je ponekad tako lako zaboraviti da ih imamo u sebi. Može zbuniti ljude kada ih pozdravimo jer nemaju pojma možete li ih zapravo dobro čuti ili ne. A što se tiče starijih, pa, moji jadni roditelji su potpuno izgubljeni kada pokušavaju razgovarati s bilo kim sa slušalicama.

Shvaćam da nije baš lako naletjeti na prijatelja, odbaciti sunčane naočale i zatim izvadite slušalice, ali morate biti svjesni toga. Čak i ako smo utišali svoju glazbu ili podcast, možda bi bilo pametno da stvarno pokažete osobi koju slušate – bilo tako da je isključite ili kažete nešto poput “Ne brini, zvuk je isključen. ” Na taj će način znati da se ne natječu s našim vjernim plastičnim audio prijateljima.

Dijeljenje djece
shutterstock_2247627303.jpg

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Na konferenciji u Vatikanu, guverner Massachusettsa najavljuje Climate Careers Fund

Katoličke vijesti

Roma Downey glumi u ‘Gorgeous’ novoj ‘Hope Opera’

Katoličke vijesti

Anglikanski biskup obraća se Vijeću kardinala pape Franje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti