Neprofitna organizacija najavljuje najveću pojedinačnu investiciju u povijesti obrazovanja katoličkih škola
Europa

Neprofitna organizacija najavljuje najveću pojedinačnu investiciju u povijesti obrazovanja katoličkih škola

Osoblje CNA, 15. lipnja 2024. / 07:00 ujutro

Obiteljska zaklada Deana i Barbare White, privatna neprofitna zaklada, najavio 12. lipnja da će donirati 150 milijuna dolara u sljedećih 10 godina zakladi Big Shoulders, koja će uložiti sredstva u inicijative koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu, dostupnost i održivost katoličkih škola u biskupiji Gary, Indiana.

Ovo je najveća pojedinačna investicija u katoličko obrazovanje prije K-12 u povijesti.

Vođen vizijom svog osnivača, the Zaklada obitelji Dean i Barbare White podržava “katalitičke projekte zajednice i samoodržive inicijative koje njeguju snažnu kvalitetu života u sjeverozapadnoj Indiani i cijeloj državi”, navodi se na njezinoj web stranici.

The Fond velikih ramena je osnovan 1986. godine kako bi osigurao da djeca u područjima Chicaga s najnedovoljnijim sredstvima mogu imati pristup kvalitetnom obrazovanju temeljenom na vrijednostima. Godine 2019. pozvali su ga građanski čelnici i filantropsko financiranje da ponovi njihov rad u sjeverozapadnoj Indiani dijeleći svoj model s katoličkim školama u biskupiji Gary.

Učenik katoličke škole biskupije Gary.  Zasluge: Fond Big Shoulders
Učenik katoličke škole biskupije Gary. Zasluge: Fond Big Shoulders

Bill Hanna, izvršni direktor Obiteljske zaklade Dean and Barbara White, rekao je za CNA da se nadaju “svakom studentu omogućiti pristup visokokvalitetnom obrazovanju temeljenom na vrijednostima koje stvara snažne akademske rezultate i rezultate u karijeri”.

Dodao je: „Primarni fokus ulaganja bit će na služenju studentima i zajednicama s najvećim gospodarskim i obrazovnim potrebama. Nadamo se da će ovo ulaganje razviti najučinkovitiju državnu mrežu katoličkih škola temeljenih na rezultatima.”

Biskup Robert J. McClory iz biskupije Gary u a priopćenje za javnost nazvao je donaciju “povijesnom i transformativnom obvezom Obiteljske zaklade dekana i Barbare White, najvećim pojedinačnim ulaganjem ikad danim za katoličko obrazovanje prije K-12.”

“U ime svih obitelji koje će imati koristi od ove obveze, zahvalni smo i ispunjeni velikom nadom za budućnost. Ovo je golemo povjerenje za katoličko obrazovanje i vrijednost naših pojedinačnih škola”, rekao je. “Počašćen sam stalnim angažmanom Obiteljske zaklade Deana i Barbare White, Big Shoulders Funda i naše zajednice. Ovaj dar stvara priliku za biskupiju Gary da još živahnije ispuni svoju misiju pružanja potpore obiteljima i poboljšanja naših škola kako bi postale izvanredan model katoličkog školskog obrazovanja.”

“Željni smo ići naprijed i iskusiti utjecaj koji će ova predanost i suradnja imati na živote naših učenika, njihovih obitelji, naših učitelja i naših zajednica.”

McClory je u e-poruci CNA-u napisao da će ova donacija dati biskupiji “priliku da pomogne svakom učeniku u našim školama da bude uspješan” i nada se da će “potaknuti druge da razmotre kako mogu podržati katoličke škole u svojim zajednicama i diljem zemlje”.

Učenici i učitelji iz katoličkih škola biskupije Gary.  Zasluge: Fond Big Shoulders
Učenici i učitelji iz katoličkih škola biskupije Gary. Zasluge: Fond Big Shoulders

Osim služenja studentima i zajednicama s najvećim gospodarskim i obrazovnim potrebama u sjeverozapadnoj Indiani, ulaganje će podržati inicijative koje su usmjerene na razvoj kurikuluma, obuku nastavnika, razvoj vodstva, poboljšanja infrastrukture i usluge podrške studentima, kao i nove modele upravljanja , upravljačke strukture i pomoć pri upisu i upravljanju školarinama.

Colleen Brewer, upraviteljica katoličkih škola biskupije Gary, rekla je za CNA: “Dar ove veličine daje biskupiji Gary priliku da otvori svoja vrata većem broju učenika, služi našim obiteljima na dublji način i bude u mogućnosti da unaprijedi našu trenutnu uspjeh.”

“Prečesto su financije prepreka u obavljanju onoga što želite u školi”, dodala je. „Sada možemo identificirati potrebe s kojima se suočavamo i imamo partnere i resurse za izravno rješavanje tih problema za dobrobit učenika. Ovakav dar je simbol povjerenja.”

Zahvaljujući resursima i financiranju osiguranim ovim ulaganjem, Big Shoulders Fund moći će pružiti pristupačno i transformativno predškolsko – osnovnoškolsko obrazovanje za najmanje 20 škola u četiri okruga u mreži katoličkih škola biskupije Gary.

Osim toga, biskupija Gary najavila je da će do kraja godine osnovati neovisnu zakladu s neprofitnom organizacijom The Catholic Foundation for Northwest Indiana. Nadamo se da će uložena dotacija porasti na 50 milijuna dolara u sljedećih 15 godina i koristiti se za zadržavanje i kompenzaciju ravnatelja, nastavnika i osoblja unutar biskupijskih škola.

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Latinska patrijaršija osuđuje prijavljeni napad izraelskih snaga na katoličku školu u Gazi

Katoličke vijesti

Papa Franjo preskače Via Crucis u Rimu dok deseci tisuća mole njegove meditacije

Katoličke vijesti

Žalbe župe St. Louis nastavljaju se dok Vatikan podržava najnovije spajanje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti