Najbolja svetačka imena za skup petorki
Kršćanski život

Najbolja svetačka imena za skup petorki

Za slučaj da poznajete nekoga tko će poželjeti dobrodošlicu petoro malih novorođenčadi, osmislili smo moćni paket savršenih imena svetaca.

Nešto što volimo raditi u Aleteiji je smišljati popise… i popise… imena za bebe. Napokon, zahvaljujući bezbrojnim svecima u Katoličkoj Crkvi, postoji priličan broj među kojima možete birati. I nedavno smo smislili svetačka imena koja bi bila savršen par za blizance, a onda se pojavila tema o petorkama.

Imenovati jedno ili dvoje novorođenčadi dovoljno je teško, ali petero bi sigurno dalo razlog za glavobolju ili dvoje. Stoga smo odlučili da ćemo se lupiti po glavama i smisliti pet svetaca koji zajedno nude uravnotežen i komplementaran skup vrlina i pokroviteljstava. Također mislimo da zvuče prilično dobro zajedno kada morate prozvati njihova imena kako biste ih doveli u školu na vrijeme — primijetit ćete da se naša zamišljena obitelj sastoji od tri dječaka i dvije djevojčice!

Ova raznolika i skladna grupa pruža snažan temelj vrijednosti za petero novorođene braće i sestara koji bi obiteljski život učinili istinski radosnim. Budući da je bilo teško pronaći najidealniju kombinaciju pet svetaca, voljeli bismo čuti imate li grupu od pet svetaca za koje mislite da bi stvorili prekrasan spoj za skup petorki u odjeljku za komentare.

1
Sveti Nikola Mirlikijski

Ovaj Biskup iz 4. stoljeća bio poznat po svojoj velikodušnosti i ljubavi prema djeci. Slavljen je zbog svojih djela dobrote, uključujući tajno darivanje, koje je nadahnulo modernu figuru Djeda Mraza.

Sveti Nikola ili Nika simbolizira velikodušnost, zaštitu i brigu za djecu. Njegovo naslijeđe dobrote i njegova uloga zaštitnika čine ga idealnim zaštitnikom za jednu od petorki, potičući duh davanja i suosjećanja.

2
Sveta Gianna Beretta Molla

Sveta Gianna bila je talijanska pedijatrica i majka iz 20. stoljeća koja je zapamćena po svojoj nesebičnoj odluci da spasi život svog nerođenog djeteta po cijenu vlastitog. Proglašena je svetom zbog svoje odanosti obitelji i predanosti poslu.

Sveta Gianna predstavlja majčinsku ljubav, požrtvovnost i predanost. Njezino uključivanje naglašava vrijednosti brige i nesebičnosti koje su bitne u obiteljskom životu i odgoju. Vaša mala Gianna mogla bi potaknuti svoju braću i sestre da budu pažljivi jedni prema drugima i potaknuti čvrstu obiteljsku vezu.

3
Sveta Terezija iz Lisieuxa

Također poznata kao “Mali cvijet”, ova francuska karmelićanska redovnica živjela je krajem 19. stoljeća. Poznata je po svom “malom putu” duhovnog djetinjstva, koji se fokusira na činjenje malih stvari s velikom ljubavlju.

Sveta Terezija utjelovljuje jednostavnost, poniznost i duboku ljubav. Njezin pristup životu i vjeri, naglašavajući važnost malih djela s ljubavlju, prekrasan je model za braću i sestre koji uče brinuti jedni za druge.

4
Sveti Franjo Asiški

Sveti Franjo, rođen u 12. stoljeću, bio je talijanski fratar i utemeljitelj Franjevačkog reda. Poznat je po svojoj ljubavi prema prirodi, životinjama i predanosti siromaštvu i jednostavnosti.

To ga čini očiglednim izborom za ovu skupinu braće i sestara jer donosi vrline mira, ljubavi prema prirodi i poniznosti. Njegov blag duh i poštovanje prema cijelom Božjem stvorenju potiču sklad i duboko poštovanje prema životu, što ga čini prikladnim zaštitnikom jedne od petorki.

Naravno, ako biste imali dva dječaka i tri djevojke, dakle Francesca bi također bila divan izbor!

5
Sveti Ivan Bosco

Sveti Ivan Bosco bio je talijanski svećenik i pedagog iz 19. stoljeća koji je svoj život posvetio dobrobiti i obrazovanju mladeži u nepovoljnom položaju. Utemeljio je salezijance, red posvećen pomaganju mladima.

On predstavlja obrazovanje, usmjeravanje i podršku mladima. Njegov fokus na odgoj i obrazovanje djece čini ga idealnim zaštitnikom, naglašavajući važnost učenja, vodstva i podrške u rastu petorki.

Sada kada smo predstavili svece, možemo vam prepustiti da smislite neke slatke nadimke. Naši osobni favoriti moraju biti Nick, Gia, Tess, Frank — a John ostaje John.

Norma Matthews i Edith
PETORKE

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ravnatelju Osnovne škole Bila i djelatnicima dodijeljene zahvalnice za suradnju

Katoličke vijesti

Bračna čistoća razbjesni demone, izliječio je konobara u ime Isusovo, načelo i temelj svete ravnodušnosti i još sjajnih poveznica!

Katoličke vijesti

5 nevjerojatnih katoličkih mjesta koja ne smijete propustiti u Novom Meksiku

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti