NAJAVA 25. 5. Hodočašće na Sniježnicu “Seven to heaven” – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

NAJAVA 25. 5. Hodočašće na Sniježnicu “Seven to heaven” – Dubrovačka biskupija

Tradicionalnom hodočašću na Sniježnicu u Konavlima 25. svibnja pridružit će se mladi u organizaciji Studentskog katoličkog centra u Dubrovniku (SKAC­­_DU) i župe sv. Srđa i Baha u Pridvorju kroz program „Seven to heaven“.

Svake godine u  subotu nakon svetkovine Duhova vjernici Konavala iz Kune Konavoske penju se na 1.234 metra visoki vrh Snježnice gdje sudjeluju u misnom slavlje. Uz put prema vrhu postavljene su postaje s križevima i natpisi s nazivima sedam darova Duha Svetoga o kojima se na hodočašću razmatra.

Za one koji su se prijavili na program “Seven to heaven” polazak iz Luke Gruž u Dubrovniku je u 6 sati, polazak iz Kune Konavoske prema vrhu je u 7 sati. Euharistijsko slavlje ispred kapelice sv. Ilije na vrhu Sniježnice slavit će se u 9 sati. Po povratku u podnožje slijedi ručak i druženje te povratak u Dubrovnik oko 15 sati.

“Upoznajte Sniježnicu i Konavle zaustavljajući se na sedam postaja na čast sedam darova Duha Svetoga kako biste mudrošću opravdali razum, savjetima znanje, a jakošću očitovali pobožnost i strah Božji”, pozivaju iz SKAC-a.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Grgurići: Nezaboravno ljetovanje za mlade korisnike Isusovačke službe za izbjeglice – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Fr. Tomislav Kraljević je novi provincijal dominikanaca – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA 23. 4. Proslava Svetog Jurja na Osojniku – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti