NAJAVA 12. – 15. 8. Proslava Velike Gospe u katedrali – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

NAJAVA 12. – 15. 8. Proslava Velike Gospe u katedrali – Dubrovačka biskupija

Katedralna župa Velike Gospe svečano proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice u četvrtak 15. kolovoza kada svečanu pontifikalnu misu u 19 sati predvodi dubrovački biskup Roko Glasnović. Nakon mise uslijedit će procesija sa slikom Gospe od Porata i blagoslovom u gradskoj luci. Istoga dana mise će se u katedrali slaviti i u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.

Svetkovini prethodi trodnevnica koju predvodi isusovac p. Boris Jozić, vjeroučitelj i duhovnik Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku.

Prvog dana trodnevlja, u ponedjeljak 12. kolovoza, nakon mise u 19 sati i euharistijskog klanjanja, u 20.30 sati održat će se Koncert dubrovačkih umjetnika u čast Našoj Gospi.

Drugog dana trodnevlja, u utorak 13. kolovoza održat će se Orguljski koncert Darka Kristovića u 20.30 sati, a prethodi misa i klanjanje u 19 sati.

Svečana prva večernja i misa trećeg dana trodnevlja započinje 14. kolovoza u 19 sati. Nakon mise bit će slavljenje koje će predvoditi molitvene zajednice, molitvena zajednica Svete Obitelji iz Osijeka i molitvena zajednica Effatha iz Dubrovnika.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Duhovna obnova za djelatnike Biskupije “Tajna patnje i ljubavi” – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA 16. – 26. 3. Manifestacija Kršćansko lice kulture 2024. u Dubrovniku – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Veliki broj vjernika diljem biskupije započeo korizmu sudjelovanjem na misama na Pepelnicu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti