Nadbiskupijski centar za mlade predstavio se mladima u Kreševu, Kiseljaku i Usori
Biskupska konferencija BiH

Nadbiskupijski centar za mlade predstavio se mladima u Kreševu, Kiseljaku i Usori

U sklopu redovitih aktivnosti i terenskih posjeta, u periodu od 28. do 31. svibnja 2024. djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., posjetili su Osnovnu školu dr. Boris Ćorić u Kreševu, Srednju školu Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku, Mješovitu srednju školu Stjepan Radić i župu Sivša u Usori. Cilj posjete bio je predstaviti raznovrsne projekte i aktivnosti koje Centar organizira za mlade, objavljeno je na mrežnoj stranici NCM-a.

U Osnovnoj školi dr. Boris Ćorić u Kreševu, djelatnike je dočekala profesorica Tanja Vijačkić. U Srednjoj školi Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku srdačno su ih dočekale profesorice Danijela Lučić i Valentina Marković. U Mješovitoj školi Stjepan Radić u Usori dočekali su ih pedagogica Ninela Mulalić te ravnateljica škole Marina Penava. Tijekom posjeta, djelatnici su se susreli s lokalnim župnikom fra Ivanom Nujićem i župnim vikarom fra Mišom Sirovinom, nastavnim osobljem te održali kampanje za učenike. Predstavili su im aktualne projekte, poput akcije 72 sata bez kompromisa i drugih aktivnosti poput projekata, kampova i drugih akcija za mlade, koje će se održati u narednim mjesecima. Također su razgovarali o mogućnostima suradnje i uključivanja mladih iz Usore, Kreševa i Kiseljaka u ove i druge aktivnosti Centra.

“Posjet je bio vrlo uspješan, a mnogi mladi su izrazili interes za sudjelovanje u budućim projektima. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih nastavit će s ovakvim posjetima i dalje, s ciljem poticanja angažmana i aktivnog sudjelovanja mladih u zajednici”, stoji u objavi na mrežnoj stranici NCM-a. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Novi broj Kane: Kriza europske i svjetske solidarnosti

Katoličke vijesti

Predavanja prvoga dana 64. TPT-a u Zagrebu

Katoličke vijesti

Prefekt Dikasterija za nauk vjere o Međugorju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti