Nadbiskup Vukšića posjetio federalni ministar zdravstva Rimac
Biskupska konferencija

Nadbiskup Vukšića posjetio federalni ministar zdravstva Rimac

Na Čistu srijedu, 14. veljače 2024. u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u posjet je primio ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nediljka Rimca, zajedno s njegovim suradnicima, izvijestili su iz Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Uz nadbiskupa Vukšića bili su generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, bolnički kapelan u Sarajevu vlč. Pero Brajko te glasnogovornik VN-a vlč. Dražen Kustura.

Središnja tema razgovora bilo je dušobrižništvo zdravstva i bolesnika. Sugovornici su istaknuli kako Temeljni ugovor između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine regulira i to područje pastorala, ali kako se još uvijek čeka na njegovu primjenu. Isto tako razgovarali su i o zdravstvenom osiguranju vjerskih službenika.

Nadbiskup Vukšić je kazao kako je briga za bolesnike u središtu pozornosti za Crkvu i kako joj je važno biti prisutnom u zdravstvenim ustanovama. Izrazio je nadu da će se u dogledno vrijeme pronaći rješenje za status vjerskih službenika koji djeluju u bolnicama.

Nakon službenog dijela susreta sudionicima se pridružio i vrhbosanski nadbiskup u miru kard. Vinko Puljić, koji je ministru Rimcu bio odgojitelj u sjemeništu u Zadru, te vlč. Marko Stanušić, ministrov kolega iz srednje škole i sa studija. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Dosadašnji i novi voditelji Regionalnog ureda Caritasa Švicarska posjetili Caritas BiH

Katoličke vijesti

Preminuo bugarski patrijarh Neofit – prijatelj ekumenizma

Katoličke vijesti

Proslava sakramenta krizme u župi sv. Franje Asiškog na Dobrinji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti