Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament krizme u župi Rođenja BDM u Ulicama kod Brčkog
Biskupska konferencija

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament krizme u župi Rođenja BDM u Ulicama kod Brčkog

U subotu, 15. lipnja 2024. nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić tijekom svečanog misnog slavlja u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Ulicama kod Brčkog podijelio je sakrament svete potvrde za 6 kandidata.

Prije Misnog slavlja nadbiskup Vukšić se susreo s krizmanicima i s njima zajedno razmišljao i razgovarao o istinama vjere.

Na početku svete mise, u kojoj su s vrhbosanskim nadbiskupom koncelebrirali župnik fra Martin Antunović, dekan vlč. Damir Ivanović, župni vikar te svećenici toga kraja, predslavitelja nadbiskupa Tomu, krizmanike i nazočne vjernike pozdravio je župnik.

U prigodnoj homiliji nadbiskup Vukšić je potaknuo krizmanike na razmišljanje o stvarnosti ovozemaljskog života kroz Isusove riječi koje je uputio svojim učenicima, a koje upućuje i njima danas. Tumačeći prispodobu o sijaču i sjemenu nadbiskup Tomo ohrabrio je krizmanike, kao i sve nazočne, da budu „uistinu ono plodno tlo koje donosi rod“, kako bi njihova srca uvijek bila pripravna za Božju riječ. „Jedino tako donosimo plod i ostvarujemo svrhu vlastitog poslanja na ovom svijetu, baš u ovom trenutku, donoseći plodove Isusova nauka“, posvijestio je pastir Crkve vrhbosanske.

Poslije propovijedi krizmanici i svi okupljeni ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup Tomo molitvom je i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde.

Na kraju je župnik fra Martin zahvalio nadbiskupu Tomi, a potom su to isto učinili krizmanici.

Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor.

Poslije mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Iz tiska izašao novi broj Katoličkog tjednika

Katoličke vijesti

U Beogradu završeno plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija

Katoličke vijesti

Vojni ordinarij mons. Jure Bogdan predslavio misu u crkvi sv. Bernardice u Lurdu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti