​​​​​​​Nadbiskup Vukšić obišao završne radove na obnovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa
Biskupska konferencija

​​​​​​​Nadbiskup Vukšić obišao završne radove na obnovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa

U ponedjeljak, 24. lipnja 2024. nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić pohodio je zdanje Vrhbosansko bogoslovno sjemenište u Sarajevu na kojem su u tijeku završni radovi na obnovi, objavljeno je na mrežnoj stranici VBS-a.

Najprije je u pratnji rektora preč. Zdenka Spajića obišao radove na fasadi koji su u završnoj fazi. Njihovo okončanje se očekuje do kraja lipnja, a izvodi ih ovlašteno poduzeće Neimari d.o.o iz Sarajeva.

Potom im se pridružio gosp. Nikola Dilber, direktor poduzeća Nikodil d.o.o iz Kiseljaka, te ih upoznao s napretkom radova na obnovi bogoslovskog krila. Naime, trenutno se odvijaju radovi na obnovi III. kata nakon čega preostaje još obnova stubišta i bogoslovske blagovaonice. Očekuje se da će svi radovi biti okončani tijekom ljeta.

Nadbiskup Tomo izrazio je svoju zahvalnost mnogobrojnim dobročiniteljima koji su omogućili obnovu, voditelju obnove rektoru Spajiću te svim izvođačima koji su sudjelovali na realizaciji projekta tijekom proteklih godina.

Obnova zgrade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa započela je 2020. godine istovremeno na dva područja: obnova fasade te restrukturiranje i obnova bogoslovskog (zapadnog) krila zgrade.

Provođenje oba projekta bilo je koncipirano u četiri faze kroz četiri godine za vrijeme bivšeg vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića te nastavljeno za vrijeme novog vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića. Zahvaljujući mnogobrojnim dobročiniteljima i pouzdanim izvođačima radova, obnova bogoslovije se bliži kraju. Tijekom četverogodišnjeg razdoblja u bogoslovskom krilu je izvršena temeljita obnova krovnih terasa, konstrukcije podova, svih instalacija, zamjena vrata, keramike, parketa i kupatilske opreme. U sklopu projekta fasade zamijenjeni su prozori i temeljito izvršena obnova cjelokupne površine pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika budući da je zgrada Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa spomenik kulture. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

SŠK i HBK jačaju sudjelovanje na području rada s medijima

Katoličke vijesti

Započeo XXII. provincijalni kapitul Provincije Božje providnosti Družbe Kćeri Božje ljubavi

Katoličke vijesti

Krašić: Predstavljanje knjige “Blaženikove sestre” s. M. Manete Mijoč

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti