Nadbiskup Vukšić obišao radove na obnovi Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik
Biskupska konferencija

Nadbiskup Vukšić obišao radove na obnovi Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik

U srijedu 7. veljače 2024. godine, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u pratnji ekonoma sjemeništa don Josipa Dedića i duhovnika don Jakova Kajinića, pohodio je zdanje Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku i obišao radove na obnovi, izvijestili su iz KŠC „Petar Barbarić“.

Nakon višegodišnje mučne sudske borbe s povratom imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u lipnju 2023. godine počela je obnova zgrade KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku. Riječ je o višemilijunskom projektu koji će trajati nekoliko godina, a koji će omogućiti fleksibilnije i bolje uvjete rada.

Nadbiskup Vukšić prvo je obišao unutarnje radove u Centra, a nakon toga i vanjske radove na saniranju fasade i uređenju dvorišta.

Projekt je iznimno zahtjevan i težak, a on za Vrhbosansku nadbiskupiju ima posebnu duhovnu, pastoralnu i kulturnu dimenziju, naglasio je nadbiskup Vukšić, te ujedno zahvalio dobrim ljudima koji ga podržavaju, a posebno Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, partnerima iz Njemačke, Mađarske te Ministarstvu obrazovanju, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna. Nadbiskup Tomo je obećao da će, usprkos svim poteškoćama kojima se susreće, dati sve od sebe kako bi projekt obnove KŠC-a „Petar Barbarić“ u Travniku išao prema predviđenoj dinamici i u narednim godinama.

Prema predviđenoj dinamici radova, obnova će se vršiti u tri faze, u razdoblju od nekoliko godina. (kta/ksc-travnik.net)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Novi broj Glasa Koncila | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Služavke Maloga Isusa pohodile Župu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju u Požeškoj biskupiji

Katoličke vijesti

s. Zrinka Ravnjak obilježila 50. obljetnicu redovničkih zavjeta

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti