Nadbiskup Kaigama impresioniran skloništima nigerijske vlade za preživjele od trgovine ljudima.
Svijet

Nadbiskup Kaigama impresioniran skloništima nigerijske vlade za preživjele od trgovine ljudima.

Božić je ove godine bio nezaboravan za djecu i mlade u skloništu Nacionalne agencije za zabranu trgovine ljudima (NAPTIP) u Gwarimpi, Abuja. Katolički nadbiskup Abuje posjetio je sklonište kako bi podijelio radost Božića s preživjelima.

Delphine Asu – Abuja Nigerija.

Božićni posjet organiziralo je Povjerenstvo za razvoj pravde i mir (JDPC) koje u partnerstvu s NAPTIP-om radi na suzbijanju trgovanja ljudima kroz rad Klastera za borbu protiv trgovanja ljudima.

Svakog Božića, Nadbiskupija Abuja dopire do manje privilegiranih slojeva društva kako bi osigurala da i oni dožive radost božićne sezone. Ove godine, upravo su preživjele žrtve trgovine ljudima imale privilegiju božićnog posjeta nadbiskupa Ignacija Kaigame.

Duboko impresioniran Vladinim naporima

Govoreći oduševljenoj djeci i mladima u skloništu, nadbiskup Kaigama govorio je o svom oduševljenju što vidi napore nigerijske vlade kroz NAPTIP.

“Kako vas vidim ovdje, vidim napredak. Duboko sam impresioniran da je jedna grana vlasti zabrinuta za naše mališane. Vi ste, naši mališani, bez svoje krivnje izloženi opasnosti. Sretan sam što vidim da postoje ljudi spremni da vas brane. Također su spremni pobrinuti se za vašu dobrobit. To je ono što NAPTIP radi, stoga čestitam NAPTIP-u. Ova djeca su budućnost. Oni su nada, obećanje za bolju Nigeriju. Dakle, nitko od njih ne bi trebao biti izgubljen. Nitko od njih ne smije se zanemariti. Poznajem NAPTIP, ali nisam znao da postoji takvo sklonište… Sada sam ga vidio i govorit ću o tome,” obećao je nadbiskup Kaigma.

Predsjedavajući JDPC-a, Joseph Abaagu, istaknuo je predanost Komisije održavanju vrijednosti čovječanstva. Izvršni direktor JDPC-a don Salomon Okoh u intervjuu za lokalne medije govorio je o tome što ih je motiviralo da organiziraju nadbiskupov božićni posjet.

NAPTIP skloništa u Nigeriji

Predstavnica NAPTIP-a, Angela Agbayeahai, pozvala je na veću suradnju u borbi protiv prijetnje trgovine ljudima.

Među svojim brojnim službama, nigerijski NAPTIP vodi razne odjele, odjele i jedinice u svojim naporima da se uhvati u koštac s pošašću trgovine ljudima. Agencija za upravljanje skloništima upravlja s deset skloništa diljem Nigerije. Većina njih su tranzitna skloništa. Oni smješteni u skloništima obično su spašene žrtve trgovine ljudima. Usluge koje se nude u tim skloništima uključuju pružanje hrane, odjeće, redovitih higijenskih proizvoda, tjelesnih vježbi i osnovnih obrazovnih tečajeva.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa se moli za humanitarne radnike, uključujući najmanje jednog katolika, ubijenog u izraelskom napadu na Pojas Gaze

Katoličke vijesti

Redatelj Martin Scorsese potvrdio završetak scenarija za ‘A Life of Jesus’

Katoličke vijesti

Biden najavljuje nove mjere za pobačaj na godišnjicu Roe v. Wade

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti