Nadbiskup Gallagher putuje u Crnu Goru; predviđeni susreti s vlastima i katoličkom zajednicom
Biskupska konferencija

Nadbiskup Gallagher putuje u Crnu Goru; predviđeni susreti s vlastima i katoličkom zajednicom

Nadbiskup Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama otputovat će sutra, 21. ožujka, u Crnu Goru gdje će se zadržati do nedjelje, 24. ožujka, javlja Vatican News. Tijekom posjeta susrest će se s Predsjednikom, Premijerom i ministrom vanjskih poslova. Nadbiskup će, osim toga, sudjelovati na otvaranju zasjedanja Mješovitoga povjerenstva za provedbu Temeljnog ugovora sa Svetom Stolicom

Putovanje u Crnu Goru nadbiskupa Paula Richarda Gallaghera, tajnika za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, trajat će od sutra, 21. do nedjelje, 24. ožujka. Prema programu objavljenom na platformi X @TerzaLoggia, nadbiskup odlazi u tu zemlju na poziv Filipa Ivanovića, ministra vanjskih poslova, s kojim će se susresti sutra.

Za petak, 22. ožujka predviđen je sastanak s predsjednikom Republike Jakovom Milatovićem, a potom i s predsjednikom Parlamenta Andrijom Mandićem i predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem. Istoga će dana nadbiskup Gallagher sudjelovati na otvaranju zasjedanja Mješovitoga povjerenstva za provedbu Temeljnoga ugovora između Svete Stolice i Crne Gore.

U subotu, 23. ožujka tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama susrest će se s katoličkom zajednicom Kotorske biskupije s kojom će slaviti euharistiju u katedrali sv. Tripuna. U nedjelju 24. ožujka, posljednjega dana posjeta, predviđen je susret s katoličkom zajednicom Barske nadbiskupije i euharistijsko slavlje u konkatedrali svetoga Petra. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Njemački biskupi upozoravaju na težak položaj kršćana u središnjoj Aziji

Katoličke vijesti

Francuski biskupi: „Fiducia supplicans“ je ohrabrenje svećenicima

Katoličke vijesti

U Vatikanu će se održati međunarodni kongres o sportu i duhovnosti

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti