Nadbiskup Caccia u Ujedinjenim narodima o starijim osobama
Biskupska konferencija

Nadbiskup Caccia u Ujedinjenim narodima o starijim osobama

Prepoznati “vrijedan doprinos” koji starije osobe mogu dati obiteljima i društvu u cjelini, potičući ih tako na “bliskost s mladim generacijama”. To je ono što je istaknuo nadbiskup Gabriele Caccia, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, u govoru u ponedjeljak 20. svibnja na 14. sjednici Radne skupine za starije osobe, izvještava se u listu “L`Osservatore Romano” od 21. svibnja, prenosi Informativna katolička agencija.

Također, nadbiskup je izjavio da se “sudjelovanje u javnom životu ne može ograničiti samo na politička i građanska prava, već se ono mora protegnuti i na stvaranje zajedničkih veza pripadnosti. Izolacija, nedostatak potpore, kultura jednokratne upotrebe, da citiram Papine riječi, mogu potaknuti starije ljude čak i na očajničku odluku da žele ubrzati kraj svog života”.

“Kada društvo nudi samoubojstvo umjesto suosjećajne pratnje, zanemaruje se jednako dostojanstvo svih ljudi u svakoj fazi ljudskog života, sve do prirodne smrti. Stoga Sveta Stolica potiče na nastojanje da se svatko uvijek osjeća praćenim i zbrinutim, s ciljem stvaranja istinski uključivog društva”, istaknuo je nadbiskup Caccia.


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Objavljena nova knjiga „Mladić i njegov Bog“

Katoličke vijesti

Predstavljena knjiga “Veliki molitvenik Blaženoj Djevici Mariji”

Katoličke vijesti

Dikasterij za evangelizaciju objavio priručnik o molitvi s ciljem pripreme za Jubilej 2025.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti