Nacionalno vijeće i učitelji formacije Franjevačkog svjetovnog reda posjetili samostan sestara klarisa u Brestovskom
Biskupska konferencija

Nacionalno vijeće i učitelji formacije Franjevačkog svjetovnog reda posjetili samostan sestara klarisa u Brestovskom

Nacionalno vijeće i učitelji formacije Franjevačkog svjetovnog reda u Bosni i Hercegovini i njihov duhovni asistent fra Miro Relota posjetili su samostan sestara klarisa u Brestovskom 11. veljače 2024. godine.

Susret je započeo misnim slavljem u samostanskoj kapelici koju je predvodio fra Miro u koncelebraciji s fra Gabrijelom Tomićem. Fra Miro je u propovijedi govorio o zajedništvu s Kristom i stvarnostima koje ponekad priječe to zajedništvo, te potaknuo prisutne da budu hrabri svjedoci Božje ljubavi i dobrote u današnjem društvu.

Nakon misnog slavlja susret je nastavljen u samostanskoj dvorani. Fra Miro i nacionalna ministra Ivana Vidović zahvalili su na gostoprimstvu i izrazili radost zbog ovog susreta. Fra Gabrijel je govorio o bosanskoj kraljici Katarini Kosača-Kotromanić i o svom dugogodišnjem radu s Franjevačkim svjetovnim redom. Opatica s. Hijacinta Batinić predstavila je zajednicu i rekla nešto o povijesti samostana i načinu života sestara klarisa, a jedna je sestra posvjedočila o svom redovničkom pozivu. Hodočasnici su se potom tjelesno okrijepili te u pojedinačnim razgovorima sestrama izrekli svoje molitvene nakane i zahvale, kao i želju za ponovnim susretom. (kta/klarise.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Hodočašće vjernika banjolučkog, gradiškog i glamočkog kraja u svetište Majke Božje od Krasna u Lici

Katoličke vijesti

Milosrdnica s. Antica Žuljević proslavila 100. rođendan

Katoličke vijesti

Duhovna obova za svećenike “Zajedništvo svećenika iz čitavoga svijeta”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti