Mostar: Proslavljeni svećenički jubileji | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija

Mostar: Proslavljeni svećenički jubileji | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

U mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, 4. srpnja u 11 sati, petorica svećenika jubilaraca slavila su svoje svete Mise: don Tomislav Majić (60. obljetnicu svećeništva), don Đuro Bender (50. obljetnicu svećeništva), don Ivica Komadina (50. obljetnicu svećeništva), don Mato Puljić (50. obljetnicu svećeništva) i don Ivan Zovko (50. obljetnicu svećeništva). Zlatni jubilarci zaređeni su u Pologu, 29. lipnja 1974., a dijamantni jubilarac don Tomislav u Grabovici, 29. lipnja 1964.

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj mons. Petar Palić a u koncelebraciji je bilo više svećenika među kojima i svećenici iz Vrhbosanske nadbiskupije te zlatomisnici iz Kotorske biskupije, piše Crkva na kamenu.

U propovijedi biskup Petar zahvalio Bogu za dar svećenika koji su proslavili svoje jubileje i na njihovoj dugogodišnjoj službi. Podsjetio je na riječi sv. pape Ivana Pavla II.: “Svećeništvo je dar i otajstvo.” Svećenici jubilarci prije više su desetljeća pošli – kako se molilo na latinskome nekada u svetoj misi: “Ad Deum, qui laetificat juventutem meam” – “K Bogu, koji razveseljuje mladost moju”. Svoju je propovijed biskup zaključio riječima iz Svetoga Pisma, što ih Bog upućuje dobrima na posljednjem sudu: “Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta!”

U ime svečara okupljenima se obratio don Đure Bender zahvalivši svima koji su bili dio ovoga slavlja, biskupu Petru, svim svećenicima, časnim sestrama, maestru don Draganu Filipoviću koji je pjevanjem i sviranjem pratio misno slavlje, ministrantima i svoj rodbini i prijateljima.

Slavlje, za koje su jubilarci izabrali zajedničko geslo: “Sjećajmo se prošlosti sa zahvalnošću, živimo sadašnjost s entuzijazmom, veselimo se budućnosti s povjerenjem” (Sv. Ivan Pavao II.) nastavljeno je zajedničkim druženjem u katedralnoj dvorani. (kta/cnak.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Uvođenje u službu novoga vojnoga kapelana

Katoličke vijesti

Krizma u župi sv. Ante Padovanskog

Katoličke vijesti

Čestitka nadbiskupa Vukšića u povodu Kurban Bajrama

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti